Κόσμος - Sputnik Ελλάδα
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Ρωσικό σχέδιο ψηφίσματος για τη Βενεζουέλα στο Συμβούλιο Ασφαλείας

© AP Photo / Mary AltafferThe United Nations Security Council meets on the situation in Gaza, Friday, March 30, 2018, at United Nations headquarters
The United Nations Security Council meets on the situation in Gaza, Friday, March 30, 2018, at United Nations headquarters - Sputnik Ελλάδα
Το σχέδιο της Μόσχας, ζητεί να προστατευτεί η κυριαρχία της χώρας και να επιλυθεί ειρηνικά η κρίση, χωρίς απειλές για χρήση βίας κατά της χώρας. Σήμερα η ψηφοφορία στα Ηνωμένα Έθνη.

Η κυβέρνηση του προέδρου Νικολάς Μαδούρο έχει τον πρώτο λόγο στην παράδοση ξένης ανθρωπιστικής βοήθειας η οποία θα πρέπει να παραχθεί μετά από σχετικό αίτημα των αρχών της χώρας, αναφέρει το σχέδιο ψηφίσματος που παρουσίασε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ η ρωσική διπλωματική αποστολή στα Ηνωμένα Έθνη.

Στο κείμενο που έχει περιέλθει σε γνώση του Sputnik, ζητεί να προστατευθεί η κυριαρχία της χώρας και να επιλυθεί η πολιτική κρίση μέσω του Μηχανισμού του Μοντεβιδέο.

Ο μηχανισμός του Μοντεβιδέο, που πρότεινε το Μεξικό, η Ουρουγουάη και οι χώρες της Καραϊβικής, προβλέπει τέσσερα στάδια: την άμεση έναρξη του διαλόγου μεταξύ των δυο πλευρών στη Βενεζουέλα για την κατάσταση στη χώρα, διαπραγματευτική διαδικασία, επίτευξη συμφωνίας και τέλος εφαρμογή της συμφωνίας.

Η κρίση στη Βενεζουέλα, θα πρέπει να διευθετηθεί μέσω ειρηνικών μέσων και οι απειλές για χρήση βίας κατά της Βενεζουέλας προκαλεί ανησυχία, αναφέρει το ρωσικό σχέδιο ψηφίσματος.

Τη σύγκλιση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ζήτησαν οι ΗΠΑ για να γίνει ψηφοφορία σε δικό της σχέδιο ψηφίσματος που προβλέπει έκκληση για νέες προεδρικές εκλογές στη Βενεζουέλα και απρόσκοπτη παράδοση της υποτιθέμενης ανθρωπιστικής βοήθειας στη χώρα της Λατινικής Αμερικής, η οποία διοργανώνεται από την αντιπολίτευση της Βενεζουέλας.

Οι αρχές της Βενεζουέλας ωστόσο, απορρίπτουν την παράδοση βοήθειας, καταγγέλλοντας ότι πρόκειται για αμερικανικό εργαλείο για την απομάκρυνση του Μαδούρο από την εξουσία. Ακολούθησε η κατάθεση του ρωσικού σχεδίου ψηφίσματος στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Τα Ηνωμένα Έθνη και ο Ερυθρός Σταυρός, έχουν καλέσει την Ουάσιγκτον να μην πολιτικοποιεί την ανθρωπιστική βοήθεια και να μην την παραδώσει χωρίς τη συναίνεση της κυβέρνησης της Βενεζουέλας.

Η ψηφοφορία στον ΟΗΕ αναμένεται να γίνει σήμερα.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала