Κόσμος - Sputnik Ελλάδα
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Η Ολλανδία ανακαλεί τον πρέσβη της στο Ιράν μετά την απέλαση Ολλανδών από την Τεχεράνη

© Φωτογραφία : πηγή: iamexpat.nl / Μεταφορά στο αρχείο φωτογραφίαςολλανδικό διαβατήριο
ολλανδικό διαβατήριο - Sputnik Ελλάδα
Η Ολλανδία ανακάλεσε τον πρέσβη της στο Ιράν μετά την απέλαση εργαζομένων της διπλωματικής αποστολής στην Τεχεράνη, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Στεφ Μπλοκ.

Η Ολλανδία ανακάλεσε τη Δευτέρα τον πρέσβη της στο Ιράν μετά την απέλαση εργαζομένων στην ολλανδική πρεσβεία στην Τεχεράνη, όπως ανακοίνωσε ο Ολλανδός υπουργός Εξωτερικών, Στεφ Μπλοκ.

«Αποφασίστηκε η ανάκληση του πρέσβη στην Τεχεράνη για διαβουλεύσεις», δήλωσε ο Μπλοκ σε μήνυμά του στο Twitter. «Η απόφαση ακολουθεί την απέλαση δύο μελών της ολλανδικής πρεσβείας. Αυτό είναι απαράδεκτο», έγραψε ο Στεφ Μπλοκ.

Εξηγώντας την κίνηση, ο Ολλανδός υπουργός δήλωσε σε επίσημη επιστολή ότι συνδέεται με αυτό που ο ίδιος περιγράφει ως εκκαθάριση δύο ατόμων ιρανικής καταγωγής στην Ολλανδία.

Οι σχέσεις των δύο χωρών έχουν επιδεινωθεί αφότου η Ολλανδία απέλασε δύο Ιρανούς διπλωμάτες. Η Τεχεράνη έκανε λόγο για «μη φιλική και μη εποικοδομητική» κίνηση και προανήγγειλε να λάβει ανάλογα μέτρα.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала