Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Καθηγητής στο Sputnik για την ένταξη και ενσωμάτωση μεταναστών: Επικίνδυνος πειραματισμός

© AFP 2022 / Louisa GouliamakiΜετανάστης σε πλοίο
Μετανάστης σε πλοίο - Sputnik Ελλάδα
Για «πολιτική ένταξης και ενσωμάτωσης των μεταναστών» μίλησε χθες από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συζήτηση για το δημογραφικό. Πώς σχολιάζει ο αναπληρωτής Καθηγητής Κοινοτικού Δικαίου, Προμηθειών και Διεθνών Σχέσεων στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων.

«Η ενσωμάτωση ανθρώπων που έρχονται από άλλες χώρες εδώ δεν αποτελεί απειλή, αλλά αποτελεί πλούτο», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στη Βουλή για το δημογραφικό, προκρίνοντας την πολιτική ενσωμάτωσης μεταναστών ως μία λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία.

Ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή - Sputnik Ελλάδα
Τσίπρας για δημογραφικό: Δεν λύνεται με λιτότητα και χωρίς ενσωμάτωση των μεταναστών

Πώς σχολιάζει όμως τη προσέγγιση αυτή o δικηγόρος Πολύκαρπος Αδαμίδης, αναπληρωτής Καθηγητής Κοινοτικού Δικαίου, Προμηθειών και Διεθνών Σχέσεων στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων;

«Ως σύλληψη και ως προσέγγιση αντιστρατεύεται κάθε έννοια αντιμετώπισης του προσφυγικού φαινομένου», επισημαίνει στο Sputnik.

Το κτίριο του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. - Sputnik Ελλάδα
Ελλάδα
Έλληνες νομικοί καταδικάζουν στο Sputnik το Σύμφωνο του ΟΗΕ για τη μετανάστευση

«Δεν είναι ζητούμενο για τη χώρα μας η μετάγγιση ανθρώπων από άλλες περιοχές για να καλύψουμε τα όποια κενά υπάρχουν. Στόχευση θα έπρεπε να είναι η ενίσχυση της ελληνικής οικογένειας και να αντιμετωπιστεί μέσα από τον πληθυσμό μας το δημογραφικό πρόβλημα. Όλα τα υπόλοιπα σίγουρα δεν αποτελούν λύσεις, τουναντίον υπονομεύουν περαιτέρω την κοινωνική συνοχή και τον κοινωνικό ιστό της χώρας», τονίζει χαρακτηριστικά.

«Αναμφισβήτητα βέβαια οι άνθρωποι που δικαιούνται να είναι πρόσφυγες. Που δικαιούνται να απολαύσουν των προνομίων και της προστασίας του καθεστώτος του πρόσφυγα πρέπει να ενσωματωθούν μέσα στην κοινωνία. Όχι όμως προκειμένου να διαμορφώσουν ένα νέο έθνος ή μία νέα ταυτότητα. Η ταυτότητα μας είναι δεδομένη, η εθνική μας διαδρομή επίσης και αυτήν διαφυλάττουμε ως κόρη οφθαλμού από την ενίσχυση της ελληνικής οικογένειας», επισημαίνει ο καθηγητής.

Ερωτηθείς για τις ενδεχόμενες και πιθανές επιπτώσεις από την πρωθυπουργική εξαγγελία, ο ίδιος απαντά ότι «προβαίνει σε επικίνδυνους πειραματισμούς που αντιστρατεύονται αυτήν ακριβώς την κοινωνική συνοχή. Είναι κάτι διαφορετικό να προσαρμόσεις και να ενσωματώσεις στα πολιτισμικά και εθνολογικά σου δεδομένα κάποιες ομάδες ανθρώπων που πρέπει να τύχουν προστασίας και κάτι διαφορετικό το να αλλάξεις τα εθνολογικά και κοινωνικά σου δεδομένα προσεταιριζόμενος κάποιες ομάδες που δεν έχουν καμία σχέση με αυτά. Σε αυτήν την περίπτωση δεν μιλάμε για ενσωμάτωση, αλλά για αλλοίωση εθνολογικών και κοινωνικών χαρακτηριστικών. Είναι κάτι που μόνο προβλήματα θα δημιουργήσει».

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала