Μπορεί να καταστραφεί το Internet; Δύσκολο αλλά όχι αδύνατο, λέει προγραμματιστής του CERN

CC0 / / Υπολογιστής, διαδίκτυο
Υπολογιστής, διαδίκτυο - Sputnik Ελλάδα
«Είναι δύσκολο να καταστρέψεις το Internet, αλλά θα μπορούσες», σημειώνει ο προγραμματιστής του CERN και ένας από τους μέντορες του Τιμ Μπέρνερς Λι, Μπεν Σιγκάλ.

Για το εάν είναι εφικτό να τεθεί το Internet εκτός λειτουργίας μίλησε στο Sputnik ένας από τους μέντορες του «πατέρα» του Διαδικτύου Τιμ Μπέρνερς Λι στο CERN, ο Μπεν Σιγκάλ. 

Αφορμή στάθηκαν τα τριάντα χρόνια που συμπληρώνονται από τη δημιουργία του Παγκόσμιου Ιστού. 

Ο προγραμματιστής του CERN Μπεν Σιγκάλ, μεταξύ άλλων, μιλώντας στο Sputnik, ανέλυσε το σενάριο «εξολόθρευσης» του Διαδικτύου και το κατά πόσο αυτό είναι δυνατό. Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι δύσκολο, αλλά όχι αδύνατο. 

«Το Διαδίκτυο σχεδίαστηκε έτσι ώστε να έχει υπεράριθμες συνδέσεις, επομένως είναι δύσκολο να καταστρέψεις το Internet, αλλά θα μπορούσες», παρατήρησε, αναφερόμενος στα προβλήματα που θα μπορούσε να προκαλέσει μία «έκρηξη στο Διάστημα», την οποία παρομοιάζει με μια «πυρηνική βόμβα που πέφτει σε μια χώρα, όχι για να σκοτώσει ανθρώπους απαραίτητα, αλλά που μπορεί να βλάψει σημαντικά τα ηλεκτρονικά». 

«Αυτό είναι γνωστό σε πολλούς, εδώ και πολλά χρόνια, και είμαι σίγουρος ότι όλες οι πλευρές μπορούν να το κάνουν, εάν αισθανθούν ότι απειλούνται», σημείωσε. 

Όπως είπε, αυτός είναι και ο απόλυτος τρόπος για να απενεργοποιήσει κάποιος το Διαδίκτυο.

«Επομένως ναι, είναι πιθανό, αλλά χωρίς να καταστρέψεις τον κόσμο, είναι πιθανό; Είναι δύσκολο (…). Επομένως, όσο υπάρχουν ραδιοσυχνότητες, καλώδια, λέιζερ ή οτιδήποτε μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να επικοινωνήσεις με αυτά τα πρωτόκολλα. Συνεπώς θα ήταν δύσκολο να το απενεργοποιήσεις εντελώς, αλλά βεβαίως θα μπορούσε κάποιος να κάνει μεγάλη ζημιά. Πριν από λίγα χρόνια, θεωρούσα ότι είναι αδύνατο μια χώρα να φιλτράρει αποτελεσματικά το Internet, αλλά είναι εφικτό. Οι Κινέζοι το έκαναν με επιτυχία, η Ρώσοι το έκαναν. Αρκετοί έξυπνοι άνθρωποι μπορούν να ασχοληθούν με το θέμα. Βασικά, οι Κινέζοι δεν έχουν Google, αλλά έχουν κάτι δικό τους», επεσήμανε. 

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала