Μητσοτάκης σε Βέμπερ: Οι γραβάτες στην Ελλάδα έχουν πλέον πολιτικό συμβολισμό

© Φωτογραφία : Τwitter/ Kyriakos Mitsotakis ‏Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσιάζει το πρόγραμμα της ΝΔ για την υγεία στις 23 Φεβρουαρίου, 2019
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσιάζει το πρόγραμμα της ΝΔ για την υγεία στις 23 Φεβρουαρίου, 2019 - Sputnik Ελλάδα
«Ο Μάνφρεντ Βέμπερ έκοψε την γραβάτα του για να αναδείξει τις απαράδεκτες μισθολογικές διαφορές που υπάρχουν στην ΕΕ μεταξύ ανδρών-γυναικών. Έχει απόλυτο δίκιο», γράφει σε μήνυμά του στο Twitter ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Αγαπητέ Μάνφρεντ, Όσο κι αν σου φαίνεται αστείο, οι γραβάτες στην Ελλάδα έχουν πλέον πολιτικό συμβολισμό και έτσι θα μου επιτρέψεις να μην την κόψω. Θα τις χρειαστούμε όλες για την επόμενη μέρα. Στηρίζω, όμως, την πρωτοβουλία σου και ζητώ κι εγώ την υποστήριξή σου στους δικούς μας εθνικούς στόχους», δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας στην πρόσκληση-πρόκληση του υποψήφιου προέδρου για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με το ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ για τις διακρίσεις που συνεχίζουν να υφίστανται εις βάρος των γυναικών.

​«Η μισθολογική διαφορά των δύο φύλων στην Ελλάδα είναι στο 12,5%, δηλαδή 4 μονάδες μικρότερη από τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο. Όμως 7 στις 10 Ελληνίδες ζητούν στήριξη για να ανταποκριθούν ταυτοχρόνως στις επαγγελματικές και οικογενειακές τους υποχρεώσεις. Με άλλα λόγια, θέλουμε περισσότερες γυναίκες να συμμετέχουν στην αγορά εργασίας. Το ξέρω ότι δεν είναι εύκολο, γι' αυτό όμως θα στηρίξουμε με συγκεκριμένα μέτρα τις Ελληνίδες», συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ, παραθέτοντας τα εξής μέτρα:

«- Κανένα παιδί δεν θα μένει εκτός βρεφονηπιακού σταθμού.

— Διευρύνουμε τον θεσμό των ολοήμερων σχολείων.

— Καθιερώνουμε τη βοήθεια στις εργαζόμενες μητέρες σε κάθε γειτονιά από πιστοποιημένους βρεφονηπιοκόμους.

— Θεσμοθετούμε ειδικά μέτρα για τις μονογονεϊκές οικογένειες και την ενδοοικογενειακή βία.

— Και τέλος, αυξάνουμε δραστικά τον αριθμό των γυναικών στα ψηφοδέλτιά μας, καθώς η Ελλάδα έχει το θλιβερό προνόμιο να έχει το χαμηλότερο ποσοστό συμμετοχής γυναικών στην πολιτική».

Καταλήγοντας ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε: «Με τις δράσεις αυτές στηρίζουμε ουσιαστικά τις Ελληνίδες και κάνουμε ένα σημαντικό βήμα για μια κοινωνία πραγματικής ισότητας και πραγματικής αλληλεγγύης».

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала