Κόσμος - Sputnik Ελλάδα
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πέθανε ο Τζόζεφ Τζο Νίσιμ, ο Εβραίος της Θεσσαλονίκης που έκανε διάσημο τον τόνο Rio Mare

CC0 / / Κερί
Κερί - Sputnik Ελλάδα
Εβραίος της Θεσσαλονίκης, ο Τζόζεφ Τζο Νίσιμ αποφάσισε να ζήσει στην Ιταλία μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο όπου και μεγαλούργησε επιχειρηματικά, κάνοντας διάσημο τον τόνο Rio Mare.

Έφυγε από τη ζωή ο Τζόζεφ Τζο Νίσιμ, ένας από τους επιφανέστερους επιχειρηματίες της Ιταλίας και Εβραίος της Θεσσαλονίκης. Ήταν 100 ετών.

Ο Νίσιμ ήταν ο «πατέρας» διάσημων εταιρικών σημάτων, όπως ο τόνος Rio Mare, το απορρυπαντικό Omino Bianco, τα Neutro Roberts, Vetril, ή Simenthal.

Ξεκινώντας από τη Θεσσαλονίκη, κατόρθωσε να ξεφύγει από τις ναζιστικές διώξεις των Εβραίων της Ελλάδας με το να καταταχθεί στον βρετανικό στρατό με τον όποιο συμμετείχε σε πολλές μάχες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Τελικώς, κατέληξε στο μέτωπο της Ιταλίας.

Με το τέλος του πολέμου, αποφάσισε να παραμείνει στην Ιταλία ιδρύοντας μία εταιρεία εισαγωγών-εξαγωγών, που σήμερα αποτελεί τον μεγάλο όμιλο Bolton, όπως αναφέρει η La Repubblica και αναμεταδίδει το ΑΠΕ.

Θεωρούταν πρωτοπόρος του μάρκετινγκ προωθώντας στην αγορά μάρκες τροφίμων και άλλα προϊόντα που σήμερα κυριαρχούν στην Ιταλία και στον υπόλοιπο κόσμο.

Η εταιρεία του με έδρα το Μιλάνο παράγει και διανέμει περίπου 50 διαφορετικά προϊόντα και έχει παρουσία σε 139 χώρες, με 45 γραφεία και 12 δικές της εγκαταστάσεις σε όλη την Ευρώπη. Πέρα από διατροφικά προϊόντα, εμπορεύεται καλλυντικά και άλλα προϊόντα ομορφιάς, απορρυπαντικά, ακόμη και κόλλες.

Ο Νίσιμ έμενε στο Μιλάνο και κατείχε σημαντική θέση στην εβραϊκή κοινότητα της πόλης, ενώ στήριζε ενεργά τις τέχνες, χρηματοδοτώντας το θέατρο Franco Parenti και το Μνημείο της Σοά.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала