Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο

Τα ΗAE θεωρούν ότι η νέα ενεργειακή στρατηγική θα μειώσει τις εκπομπές άνθρακα κατά 70%

© Sputnik / Alexander Yuryev / Μεταφορά στο αρχείο φωτογραφίαςΗνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα - Sputnik Ελλάδα
Βρείτε μας
Η ενεργειακή στρατηγική 2050 των ΗΑΕ που παρουσιάστηκε στις αρχές του 2017 και αποσκοπεί στη μετάβαση στη χρήση καθαρών πηγών ενέργειας, θα συμβάλει στη μείωση των εκπομπών άνθρακα κατά 70%, αναμένει η κυβέρνηση της αραβικής χώρας.

Οι αρχές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων αναμένουν ότι η νέα ενεργειακή στρατηγική της χώρας, που αποσκοπεί στη μετάβαση στη χρήση καθαρών πηγών ενέργειας, θα συμβάλει στη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα κατά 70%, ανέφερε σε μια συνέντευξη στο Σπούτνικ η Φατιμά Αλ Φόρα Αλ Σάμσι, βοηθός υφυπουργός Ενέργειας και Βιομηχανίας των ΗΑΕ.

«Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ο τομέας της ενέργειας μας από τη δεκαετία του 1990, εξαρτιόταν περίπου 100%, από το φυσικό αέριο. Τότε ξεκινήσαμε να προσθέτουμε καθαρότερες πηγές, όπως η ηλιακή και η πυρηνική. Δεν είμαστε σαν άλλες χώρες που κινούνται από άνθρακα σε φυσικό αέριο για τη μείωση των εκπομπών. Η ενεργειακή μας στρατηγική έχει ήδη καθορίσει το 44% της κατανάλωσης ενέργειας να αντιστοιχεί μέχρι το 2050 στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Ωστόσο, Ωστόσο, θα έχουμε αύξηση κατά 38% του φυσικού αερίου, το οποίο θα βελτιώσει τη μείωση των εκπομπών — Αναμένουμε μείωση κατά 70% των εκπομπών», δήλωσε η Αλ Σάμσι.

Η ενεργειακή στρατηγική 2050 των ΗΑΕ παρουσιάστηκε στις αρχές του 2017. Το σχέδιο επιδιώκει να εντείνει τη χρήση καθαρών πηγών ενέργειας και να μειώσει την εξάρτηση της χώρας από το φυσικό αέριο.

Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала