Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο
Κόσμος - Sputnik Ελλάδα
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Αυτή είναι η νέα «πρωτεύουσα της κοκαΐνης»

CC0 / / κοκαΐνη
κοκαΐνη - Sputnik Ελλάδα
Βρείτε μας
Μια βρετανική πόλη γνωστή για την περίφημη κρεμαστή γέφυρα του Κλίφτον, τώρα πια είναι διάσημη και για κάτι άλλο· για την ευρεία χρήση κοκαΐνης από τους κατοίκους της.

Νέα έρευνα για τη χρήση ναρκωτικών στην Ευρώπη αναδεικνύει το Μπρίστολ ως την «πρωτεύουσα της κοκαΐνης».

Η μελέτη, που διεξήχθη από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Παρακολούθησης Ναρκωτικών και Τοξικομανίας, εξέτασε τα λύματα των υπονόμων των ευρωπαϊκών κρατών.

Αναζητώντας τα ίχνη της κοκαΐνης, οι ερευνητές έψαξαν για βενζοϋλεκγονίνη (ΒΕ), η οποία είναι η ουσία που παράγει το σώμα μετά τη χρήση και τη διάσπαση της κοκαΐνης.

Η έρευνα αποκάλυψε ότι το μέσο ημερήσιο επίπεδο της ΒΕ στα υδατικά λύματα του Μπρίστολ ήταν περίπου 969,2mg ανά 1.000 άτομα το 2018, από 754.7mg το 2017. Το Άμστερνταμ κατέγραψε το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό το 2018, με 932.4mg, ακολουθούμενο από τη Ζυρίχη με 856.0mg.

Οι ερευνητές ανέλυσαν τα λύματα από 73 πόλεις σε 20 ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες, όπως λένε, καλύπτουν συνολικό πληθυσμό περίπου 46 εκατομμυρίων ανθρώπων.

Η ερευνητική ομάδα έγραψε στην έκθεσή της ότι «η BE που παρατηρούνται στα λύματα δείχνει ότι η χρήση κοκαΐνης παραμένει μεγαλύτερη στις πόλεις της Δυτικής και της Νότιας Ευρώπης, ιδίως στις πόλεις του Βελγίου, της Ολλανδίας, της Ισπανίας και του Ηνωμένου Βασιλείου. Πολύ χαμηλά ποσοστά εντοπίστηκαν στην πλειονότητα των πόλεων της Ανατολικής Ευρώπης που μελετήθηκαν, αλλά τα πιο πρόσφατα στοιχεία δείχνουν σημάδια αύξησης».

Σύμφωνα με την έρευνα, υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την αύξηση των καταλοίπων κοκαΐνης που ανιχνεύθηκαν σε αρκετές πόλεις.

Παρόλο που μπορεί να υποδηλώνει ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι κάνουν χρήση κοκαΐνης, μπορεί επίσης να σημαίνει ότι γίνεται μεγαλύτερη χρήση κοκαΐνης από τους ίδιους ανθρώπους.

Εκτός από την κοκαΐνη, η έκθεση έδωσε επίσης προσοχή και στη χρήση άλλων ναρκωτικών. Παραδείγματος χάριν, διαπιστώθηκε αύξηση της μεθαμφεταμίνης στη βόρεια Ευρώπη, ιδίως στη Νορβηγία και τη Φινλανδία, καθώς και στην Ανατολική Ευρώπη, την Κύπρο και την Ισπανία.

Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала