Κόσμος - Sputnik Ελλάδα
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Το αεροπλανοφόρο Κουζνέτσοφ της Ρωσίας θα επισκευαστεί μέχρι το 2021

© Sputnik / Pavel Lvov / Μεταφορά στο αρχείο φωτογραφίαςΤο αεροπλανοφόρο ναύαρχος Κουζνέτσοφ
Το αεροπλανοφόρο ναύαρχος Κουζνέτσοφ - Sputnik Ελλάδα
Το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό υποβάλλει την παρούσα περίοδο το μοναδικό του αεροπλανοφόρο σε εργασίες εκσυγχρονισμού. Η αναβάθμιση των δυνατοτήτων του σκάφους αναμένεται να διαρκέσει μέχρι το 2021.

Η επισκευή και ο εκσυγχρονισμός του μοναδικού αεροπλανοφόρου του Πολεμικού Ναυτικού της Ρωσίας, του ναύαρχος Κουζνέτσοφ, θα ολοκληρωθεί το 2021, ενδεχομένως με μικρή καθυστέρηση, δήλωσε ο πρόεδρος της United Shipbuilding Corporation (USC) Αλεξέι Ραχμανόφ σε δημοσιογράφους στη Μόσχα την Τρίτη.

«Έχουμε ένα σχέδιο για την επισκευή και τον εκσυγχρονισμό του πλοίου μέχρι το 2021. Ίσως θα υπάρξει καθυστέρηση 2-4 μηνών». Το σχέδιο είναι το πλοίο να αναβαθμιστεί στο ναυπηγείο αρ. 35 στο Μουρμάνσκ. Το πρώτο μέρος αυτής της διαδικασίας περιλαμβάνει εργασίες σε ξηρές δεξαμενές», δήλωσε ο Ραχμανόφ.

Στις 30 Οκτωβρίου, μια πλωτή δεξαμενή PD-50 βυθίστηκε στο ναυπηγείο που εκτελούσε επισκευές στο Κουζνέτσοφ στο ναυπηγείο SRZ-35 στο Ροσλιάκοβο. Ο Ραχμανόφ δήλωσε στη συνέχεια ότι ένας γερανός έπεσε στο πλοίο, αφήνοντας μια τρύπα πάνω από την ίσαλο γραμμή μήκους 20 τετραγωνικών μέτρων (215 τετραγωνικά πόδια).

Το ναύαρχος Κουζνέτσοφ εντάχθηκε σε ενεργό υπηρεσία με το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό το 1991 και έκτοτε δεν έχει υποστεί κανένα σημαντικό εκσυγχρονισμό παρά μόνο μια διετή επισκευή μεταξύ του 1996 και του 1998. Το σκάφος συμμετείχε στην ρωσική αντιτρομοκρατική εκστρατεία στη Συρία στα τέλη του 2016 — στις αρχές του 2017.

Οι προτεινόμενες εργασίες εκσυγχρονισμού, οι οποίες ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του 2017, αναμένεται να επεκτείνουν τη διάρκεια ζωής του αεροπλανοφόρου κατά 10 με 20 χρόνια.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала