Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Βαριές ευθύνες σε Περιφέρεια και δήμους στο εισαγγελικό πόρισμα για τη Μάνδρα

© Φωτογραφία : Nick Paleologos / SOOCΕικόνα από την πλημμύρα στη Μάνδρα το 2017
Εικόνα από την πλημμύρα στη Μάνδρα το 2017 - Sputnik Ελλάδα
Σοβαρές ευθύνες αποδίδει στην Περιφέρεια Αττικής και σε τρεις δήμους το εισαγγελικό πόρισμα για τα αίτια της φονικής πλημμύρας στην Μάνδρα τον Νοέμβριο του 2017, όπου έχασαν τη ζωή τους 25 άνθρωποι.

Στη δημοσιότητα έρχεται το πόρισμα της εισαγγελέως Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου που ρίχνει φως στο τι και ποιος έφταιξε για την τραγωδία στη Μάνδρα τον Νοέμβριο του 2017.

Το πόρισμα της εισαγγελέως Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αποδίδει σαφείς ευθύνες στην Περιφέρεια Αττικής, καθώς «δεν είχε γίνει κανένα έργο αντιπλημμυρικής προστασίας από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής, μολονότι υπήρχαν ώριμες μελέτες, εγκεκριμένες πιστώσεις και κατεπείγον εκτέλεσης των έργων με δεδομένο ότι και κατά το παρελθόν είχαν συμβεί παρόμοια φαινόμενα και ιδίως τα έτη 2014-2015 και η περιοχή όφειλε να καταταγεί στη λίστα προτεραιότητας, όσον αφορά την ανάγκη αντιπλημμυρικής προστασίας».

Στο 66 σελίδων πόρισμα, αποδίδεται εκτός της Περιφέρειας βαριά ευθύνης και σε δήμους της περιοχής καθώς ήδη διώκονται ποινικά οι δήμαρχοι Μάνδρας, Ελευσίνας και Μεγάρων, αλλά και αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής.

Συγκεκριμένα, για τον δήμο Μάνδρας το εισαγγελικό πόρισμα κάνει λόγο για μεγαλύτερη ευθύνη έναντι των άλλων δημάρχων καθώς γίνεται λόγος για συγκεκριμένες εγκληματικές αμέλειες και παραβάσεις.

Η εισαγγελέας τέλος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σημειώνει πως αν είχαν γίνει τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα και αν είχαν καθαριστεί τα ρέματα από αυθαίρετες κατασκευές και είχαν οριοθετηθεί δεν θα είχε συμβεί ότι συνέβη.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала