Κουίκ: Είχα εξαιρετική συνεργασία με τα μέλη του ΠΡΑΤΤΩ που παραιτήθηκαν

© Φωτογραφία : George Vitsaras / SOOC / Ο Τέρενς Κουίκ προσερχόμενος στο υπουργικό συμβούλιο στις 19 Δεκεμβρίου, 2018
Ο Τέρενς Κουίκ προσερχόμενος στο υπουργικό συμβούλιο στις 19 Δεκεμβρίου, 2018 - Sputnik Ελλάδα
Η παραίτησή των στελεχών του υπουργείου Εξωτερικών που ανήκουν στην κίνηση του κ. Κοτζιά ήταν ηχηρή, καθώς συνοδεύτηκε με ανακοίνωση - καταγγελία για διαφωνία στο ζήτημα των μειονοτήτων της Θράκης.

Εξαιρετική και εποικοδομητική χαρακτήρισε τη συνεργασία του με τα στελέχη του ΠΡΑΤΤΩ που αποχώρησαν από το υπουργείο Εξωτερικών, ο υφυπουργός Τέρενς Κουίκ.

«Προσωπικά θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στον Μιχάλη Κόκκινο και τον Δημήτρη Πλευράκη για την εξαιρετική και εποικοδομητική συνεργασία που είχαμε από τη πρώτη μέρα που ανέλαβα τα καθήκοντά μου ως ΥΦΥΠΕΞ», δήλωσε στο ΑΠΕ — ΜΠΕ, ο κ. Κουίκ.

Ο Νίκος Κοτζιάς στη Βουλή. - Sputnik Ελλάδα
Σε τροχιά σύγκρουσης Κοτζιάς - Μαξίμου, αφορμή το ζήτημα των μειονοτήτων στη Θράκη

Συνολικά τρία στελέχη του υπουργείου Εξωτερικών που είναι και μέλη της πολιτικής κίνησης ΠΡΑΤΤΩ του πρώην υπουργού, Νίκου Κοτζιά παραιτήθηκαν από τις θέσεις τους.

Το ΠΡΑΤΤΩ εξέδωσε ανακοίνωση — καταγγελία, στην οποία κάνει λόγο για αναγκαστικές παραιτήσεις, «που ζητήθηκαν άμεσα ή έμμεσα από το Μαξίμου», ως απόρροια της αντιπαράθεσης για το ζήτημα των μειονοτήτων της Θράκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι απαντά ο Κατρούγκαλος για τις παραιτήσεις στελεχών της κίνησης Πράττω του Κοτζιά

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, απάντησε ότι ουδέποτε είχαν ζητηθεί παραιτήσεις και εκφράζει τη λύπη του για την αποχώρηση των στελεχών από το υπουργείο επισημαίνοντας την καλή συνεργασία που είχε μαζί τους.

Με νεότερη ανάρτησή του στο Twitter, το ΠΡΑΤΤΩ επιμένει πως οι παραιτήσεις ζητήθηκαν από την κυβέρνηση και πως αν ο κ. Κατρούγκαλος δεν γνώριζε τις αποφάσεις του Μαξίμου, είναι «πρόβλημα δικό του, όχι δικό μας».

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала