Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

«Πράττω»: Πρόβλημα του Κατρούγκαλου αν δεν γνώριζε τις αποφάσεις του Μαξίμου

© Φωτογραφία : Menelaos Myrillas / SOOC / Γιώργος Κατρούγκαλος - Νίκος Κοτζιάς
Γιώργος Κατρούγκαλος - Νίκος Κοτζιάς - Sputnik Ελλάδα
Συνέχεια στη δημόσια αντιπαράθεση με το Μέγαρο Μαξίμου και τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο δίνει μέσω Twitter η κίνηση «Πράττω», η οποία πρόσκειται στον πρώην ΥΠΕΞ Νίκο Κοτζιά.

Για «θέμα εσωτερικής λειτουργίας της κυβέρνησης» κάνει λόγο η προσκείμενη στον Νίκο Κοτζιά κίνηση «Πράττω», δίνοντας συνέχεια στην αντιπαράθεση με το Μέγαρο Μαξίμου και τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο, στον απόηχο των παραιτήσεων τριών στελεχών του από δημόσιες θέσεις, ως απόρροια της αντιπαράθεσης για το ζήτημα των μειονοτήτων της Θράκης.

«Αν ο κ. Κατρούγκαλος δεν γνώριζε τις αποφάσεις του Μαξίμου είναι θέμα εσωτερικής λειτουργίας της κυβέρνησης. Πρόβλημα δικό του, όχι δικό μας», αναφέρεται σε ανάρτηση στη σελίδα της κίνησης «Πράττω» στο Twitter.

​Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη σε ανακοίνωσή της η πολιτική κίνηση, της οποίας ηγείται ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, τόνισε ότι «δόθηκαν στην κυβέρνηση οι παραιτήσεις των τριών μελών του Πράττω, των μόνων που κατείχαν δημόσιες υπεύθυνες θέσεις. Παραιτήσεις που ζητήθηκαν άμεσα ή έμμεσα από το Μαξίμου με έωλα επιχειρήματα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σε τροχιά σύγκρουσης Κοτζιάς — Μαξίμου, αφορμή το ζήτημα των μειονοτήτων στη Θράκη

Από την πλευρά του ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε ότι ουδέποτε είχαν ζητηθεί παραιτήσεις και εξέφρασε τη λύπη του για την αποχώρηση των στελεχών από το υπουργείο, τονίζοντας ότι είχε καλή συνεργασία μαζί τους και ότι «είχαν προσφέρει ευσυνείδητα τις υπηρεσίες τους στο υπουργείο Εξωτερικών».

Ανέφερε επιπλέον ότι ««η κυβέρνηση θα συνεχίσει σταθερά την πολιτική της αναπτυξιακής ανασυγκρότησης της περιοχής, της προάσπισης του καθεστώτος ισονομίας και ισοπολιτείας, και της προώθησης δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων για τα δικαιώματα της μουσουλμανικής μειονότητας και τη στήριξη των αναγκών κάθε μιας εκ των τριών συνιστωσών της».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι απαντά ο Κατρούγκαλος για τις παραιτήσεις στελεχών της κίνησης Πράττω του Κοτζιά

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала