Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο

Δραγασάκης: Να διευρυνθεί ο ρόλος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων

© Φωτογραφία : Menelaos Myrillas / SOOCΟ Γιάννης Δραγασάκης.
Ο Γιάννης Δραγασάκης. - Sputnik Ελλάδα
Βρείτε μας
Το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων έχει δυνατότητες «να διευρύνει το ρόλο του ως βασικός εταίρος της Αναπτυξιακής Τράπεζας», δήλωσε ο Γιάννης Δραγασάκης, ενώ αναφέρθηκε στην εξαφάνιση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου υπό συνθήκες που άφησαν ερωτήματα.

Στις «σημαντικές δυνατότητες» που έχει το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων αναφέρθηκε ο Γιάννης Δραγασάκης σε χαιρετισμό που απηύθυνε σε εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του Ταμείου.

Ο κ. Δραγασάκης τόνισε ότι το Ταμείο «έχει σημαντικές δυνατότητες να διευρύνει το ρόλο του ως βασικός εταίρος της Αναπτυξιακής Τράπεζας σε θέματα χρηματοδότησης της τοπικής και περιφερειακής ανάπτυξης, αλλά και ως ενδιάμεσος φορέας για τη χρηματοδότηση έργων ενεργειακής αναβάθμισης, έργων περιβάλλοντος και άλλων δραστηριοτήτων».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης είπε ότι στη διάρκεια της κρίσης, τα τραπεζικό σύστημα της χώρας υπέστη βαρύτατα πλήγματα με δεκάδες τράπεζες να χρεοκοπούν ή να απορροφούνται με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί ένα από τα πιο «συγκεντροποιημένα» τραπεζικά συστήματα στην Ευρώπη, με 4 μεγάλες τράπεζες να καλύπτουν το σύνολο σχεδόν της αγοράς.

Εξαίρεση, όπως τόνισε, ήταν το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ως «το μόνο ειδικό πιστωτικό ίδρυμα που επέζησε της κρίσης»

«Άλλα ειδικά πιστωτικά ιδρύματα, όπως το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, εξαφανίστηκαν υπό συνθήκες που άφησαν αναπάντητα ερωτηματικά και παρόλο που ο ρόλος του περιορίστηκε βίαια, αναίτια και ανορθολογικά, το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων βρήκε τον τρόπο τα τελευταία χρόνια όχι μόνο να επιβιώσει, αλλά και αλλά και να αναπτύξει θετική δράση σε πολλούς τομείς», επεσήμανε ο κ. Δραγασάκης.

Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала