Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο
Κόσμος - Sputnik Ελλάδα
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Ρώσοι βουλευτές ψήφισαν για να επιτρέψουν στους πολίτες της χώρας να κυνηγούν με τόξα

© Sputnik / Sergey Malgavko / Μεταφορά στο αρχείο φωτογραφίαςΒολή με τόξο
Βολή με τόξο - Sputnik Ελλάδα
Βρείτε μας
Επιστροφή στα βασικά για τους Ρώσους κυνηγούς σηματοδότησε η απόφαση της Κρατικής Δούμας της χώρας να εγκρίνει νομοσχέδιο που θα καταστήσει νόμιμη τη χρήση τόξων στις κυνηγετικές δραστηριότητες.

Η Κρατική Δούμα έχει εγκρίνει νομοσχέδιο το οποίο επιτρέπει στους Ρώσους κυνηγούς να χρησιμοποιούν τόξα στις δραστηριότητες τους.

Οι βουλευτές πέρασαν το νομοσχέδιο το οποίο θα περιλαμβάνει το τόξο στον κατάλογο των κυνηγετικών όπλων, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Σύμφωνα με το RT, η προτεινόμενη νομοθεσία θα αφορά μόνο τα τόξα, με τις βαλλίστρες να εξακολουθούν να παραμένουν εκτός νόμου.

Επέμειναν ότι χιλιάδες νομοταγείς Ρώσοι έχουν επί του παρόντος τόξα, αλλά μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν μόνο σε ειδικές αίθουσες γυμναστικής. «Πολλοί από αυτούς συμμετέχουν επίσης σε κυνηγετικές δραστηριότητες στο εξωτερικό, καθώς επιτρέπεται σε 20 ευρωπαϊκές χώρες, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία και τη Λευκορωσία», πρόσθεσαν οι βουλευτές.

Η εισαγωγή του τόξου ως κυνηγετικού όπλου «θα έχει θετικό αντίκτυπο στην ανάπτυξη της κυνηγετικής βιομηχανίας της Ρωσίας και θα βοηθήσει στη διευκόλυνση της εικόνας της χώρας ως ένα μεγάλο παίκτη στο χώρο του κυνηγιού», ανέφεραν.

Εάν το νομοσχέδιο γίνει νόμος, θα επιτρέψει σε όλους τους κατόχους άδειας κυνηγιού στη Ρωσία να προμηθευτούν τόξα και βέλη για να τα χρησιμοποιήσουν για κυνήγι. Το όπλο πρόκειται να πωληθεί χωρίς περιορισμούς, αλλά θα απαιτήσει σχετική δήλωση και εγγραφή στα μητρώα της Εθνικής Φρουράς εντός δύο εβδομάδων από την αγορά.

Η πρωτοβουλία των βουλευτών έγινε ευπρόσδεκτη από τους κυνηγούς, οι οποίοι δήλωσαν ότι η χρήση του τόξου είναι αυτό που κάνει το κυνήγι «γνήσιο».

«Το κυνήγι με χρήση τόξων είναι πιο δύσκολο και αποφέρει λιγότερη λεία από ότι το κυνήγι με πυροβόλα όπλα, αλλά είναι επίσης πιο ενδιαφέρον», δήλωσε ο Βασίλι Σολκίν, κυνηγός και εκδότης περιοδικού αφιερωμένου στο κυνήγι.

Παρά το γεγονός ότι το σύγχρονο τόξο είναι «πολύπλοκος και αποτελεσματικός μηχανισμός», εξακολουθεί να μην κάνει όλη τη δουλειά του κυνηγού και απαιτεί από αυτούς να χρησιμοποιούν γνήσια δεξιότητα και τεχνική, πρόσθεσε ο Σολκίν.

Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Live
Заголовок открываемого материала
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала