Ξεκίνησε η παραγωγή πετρελαίου από το κοίτασμα Έψιλον στην Καβάλα

Η γεώτρηση στο κοίτασμα Έψιλον στον κόλπο της Καβάλας ολοκληρώθηκε και η παραγωγή πετρελαίου ξεκίνησε, σύμφωνα με ανακοίνωση της αρμόδιας εταιρείας Energean.

Την ολοκλήρωση της γεώτρησης και την έναρξη παραγωγής πετρελαίου στο κοίτασμα Έψιλον στον κόλπο της Καβάλας ανακοίνωσε η εταιρεία Energean.

Πρόκειται για κοίτασμα στην περιοχή όπου ήδη βρίσκονται σε παραγωγή ο Πρίνος και ο Βόρειος Πρίνος.

«Έψιλον Πρώτο Πετρέλαιο», τιτλοφορείται η ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η εταιρεία, στην οποία αναφέρεται ότι «η Energean Oil and Gas plc, παραγωγός πετρελαίου και αερίου που εστιάζει στη Μεσόγειο, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την επιτυχή ολοκλήρωση των εργασιών γεώτρησης» στην ΕΑ-Η3.

Θαλάσσια γεώτρηση - Sputnik Ελλάδα
Από το 2019 οι γεωτρήσεις για υδρογονάνθρακες σε Ιόνιο, Πατραϊκό κόλπο και Κατάκολο

Η γεώτρηση, σύμφωνα με την ανακοίνωση, έφτασε στην παραγωγή την 1η Απριλίου και προς το παρόν παράγει περισσότερα από 1.000 βαρέλια πετρελαίου

Η γεώτρηση έφθασε σε μήκος 5.679 μέτρων και διείσδυσε κατά 689 μέτρα στον ψαμμιτικό ταμιευτήρα του κοιτάσματος Έψιλον, σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, προστίθεται στην ανακοίνωση. Η γεώτρηση ΕΑ-Η3 εκτελέσθηκε από το ιδιόκτητο γεωτρύπανο της εταιρείας, «Energean Force».

«Η Energean θα συνεχίσει να παρακολουθεί και να προσαρμόζει τις παραμέτρους της γεώτρησης, ώστε να διασφαλίσει τις βέλτιστες συνθήκες παραγωγής», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала