Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο

Ηλεκτρομαγνητικά πυροβόλα και όπλα κατευθυνόμενης ενέργειας ετοιμάζει η Κίνα

CC0 / / Κίνα
Κίνα - Sputnik Ελλάδα
Βρείτε μας
Τα τελευταία χρόνια, το Πεκίνο αναπτύσσει συνεχώς νέες τεχνολογίες οι οποίες θα επιτρέψουν στις κινεζικές Ένοπλες Δυνάμεις να απειλήσουν την πρωτοκαθεδρία των ΗΠΑ στον στρατιωτικό τομέα.

Η Κίνα έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια διάφορες νέες τεχνολογίες που ενδέχεται να απειλήσουν την πρωτοκαθεδρία των ΗΠΑ στον στρατιωτικό τομέα, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρομαγνητικών πυροβόλων κινούμενων επί του σιδηροδρομικού δικτύου, καθώς και των όπλων κατευθυνόμενης ενέργειας, αποκάλυψε την Πέμπτη μια νέα έκθεση του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ.

«Η Κίνα επιδιώκει μια σειρά προηγμένων στρατιωτικών δυνατοτήτων με καταστροφικές δυνατότητες, όπως υπερηχητικά όπλα, ηλεκτρομαγνητικά πυροβόλα, όπλα κατευθυνόμενης ενέργειας», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας στην έκθεση για την στρατιωτική ισχύ της Κίνας για το 2019 στο Κογκρέσο.

Η Κίνα δοκίμασε με επιτυχία πολυηχητικά οχήματα HGV (hypersonic glide vehicles), σύμφωνα με την έκθεση.

«Τον Αύγουστο του 2018, η Κίνα δοκίμασε επιτυχώς το XINGKONG-2 (Starry Sky-2), το οποίο δημοσίως περιέγραψε ως πολυηχητικό όχημα», ανέφερε η έκθεση.

Το υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι η προθυμία της Κίνας να αναπτύξει γρήγορα τις αναδυόμενες τεχνολογίες σε μαζική κλίμακα σημαίνει ότι ο στρατός της θα αποκομίσει γρήγορα οφέλη από κάθε επιστημονική πρόοδο.

Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала