Κόσμος - Sputnik Ελλάδα
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Εντυπωσιακοί αρχαίοι τάφοι εντοπίστηκαν κοντά στη Γκίζα (Βίντεο)

© AFP 2023 / Mahmoud Khaled / Τάφοι στη Γκίζα
Τάφοι στη Γκίζα - Sputnik Ελλάδα
Τάφους έως και 2.500 ετών αλλά και μοναδικά ευρήματα σε άριστη κατάσταση ανακάλυψαν πρόσφατα αρχαιολόγοι κοντά στις πυραμίδες της Γκίζας της Αιγύπτου.

Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν εξαιρετικά καλά διατηρημένα αγάλματα και φέρετρα από ασβεστόλιθο υψηλής ποιότητας σε νεκροταφείο που ανακαλύφθηκε πρόσφατα κοντά στις πυραμίδες της Γκίζας της Αιγύπτου

Σύμφωνα με μελετητές, ένας από τους παλαιότερους τάφους χρονολογείται από το 2.500 π.Χ.

«Οι δύο πόρτες που βρήκαμε είναι πραγματικά από πολύ καλή ποιότητα ασβεστόλιθου. Για να φέρει κανείς μια πολύ καλή ποιότητα ασβεστόλιθου που από την Τόρα, πρέπει να λάβει άδεια από τον ίδιο τον βασιλιά και πιστεύω ότι αυτοί οι τύποι κατείχαν πολύ υψηλούς τίτλους για να μπορέσουν να ζητήσει από τον βασιλιά αυτό τον καλής ποιότητας ασβεστόλιθο», δήλωσε σε δήλωσή του ο Μουσταφά Βαζίρι, γενικός γραμματέας του Ανωτάτου Συμβουλίου Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου.

Μέσα στον τάφο υπάρχουν αγάλματα και περίτεχνες ξύλινες μάσκες που ενδεχομένως απεικονίζουν τους άνδρες στο θάλαμο και τις οικογένειές τους.

Οι επιγραφές αναφέρουν ότι ένας από τους ενοίκους λεγόταν Behnui-Ka, και εργαζόταν ως ιερέας και δικαστής, εξυπηρετώντας αρκετούς Φαραώ.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала