Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Ξεκίνησε η διαδικασία διαδοχής για την ηγεσία του Αρείου Πάγου

© Φωτογραφία : Theodore Manolopoulos / SOOCΆρειος Πάγος
Άρειος Πάγος - Sputnik Ελλάδα
Αλλαγή σκυτάλης στο Ανώτατο Δικαστήριο καθώς η Εισαγγελέας και ο Πρόεδρος συμπλήρωσαν το προβλεπόμενο όριο ηλικίας, ενώ αλλαγές θα υπάρξουν και στις θέσεις Αντιπροέδρων.

Ξεκίνησε η προβλεπόμενη από το Σύνταγμα και τη νομοθεσία διαδικασία προεπιλογής ανωτάτων δικαστικών λειτουργών για τον ορισμό Προέδρου και Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και τριών Αντιπροέδρων του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Η ίδια διαδικασία θα ακολουθηθεί και για τις θέσεις Αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί, όπως προβλέπεται, με τη γνώμη της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, μετά από ακρόαση των προεπιλεγέντων και θα ολοκληρωθεί με την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος για την προαγωγή στις θέσεις αυτές μετά από πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Σημειώνεται ότι η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου και ο Πρόεδρος Βασίλειος Πέππας αποχωρούν καθώς συμπλήρωσαν το όριο ηλικίας των 67 ετών και συνταξιοδοτούνται στις 30 Ιουνίου.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала