Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο

Ποια η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

© Φωτογραφία : Konstantinos Tsakalidis / SOOCΨηφοδέλτια σε κάλπη
Ψηφοδέλτια σε κάλπη - Sputnik Ελλάδα
Βρείτε μας
Σταθερά υψηλή εμφανίζεται η συσπείρωση της ΝΔ, η οποία φτάνει το 85%. Από εκείνους που ψήφισαν ΝΔ τον Σεπτέμβριο του 2015, ποσοστό 8% δηλώνει σήμερα αναποφάσιστο, ποσοστό 2% δηλώνει ότι θα ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ, ποσοστό 2% αναφέρει ότι θα ψηφίσει Ελληνική Λύση, ενώ ένα ποσοστό 2% εμφανίζεται έτοιμο να ψηφίσει άλλο κόμμα. Ένα άλλο 2% δηλώνει ότι θα απέχει.

Προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με 5,6% στην πρόθεση ψήφου καταγράφει νέα δημοσκόπηση της Alco για τις ευρωεκλογές 2019 για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Open.

Αναλυτικά, η ΝΔ καταλαμβάνει ποσοστό 26,4% και ο ΣΥΡΙΖΑ 20,8%. Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 5%, η Χρυσή Αυγή με 5%, το ΚΚΕ με 4,4%, η Ένωση Κεντρώων με ποσοστό 2,3%, η Ελληνική Λύση με ποσοστό 2,2%, το Ποτάμι με ποσοστό 1,7%, η Λαϊκή Ενότητα με 1,6%, το Μερα25 με ποσοστό 1,5%, οι ΑΝΕΛ με ποσοστό 1,4% και η Πλεύση Ελευθερίας με ποσοστό 1%.

Το ποσοστό των αναποφάσιστων βρίσκεται στο 11,3%, ενώ ποσοστό 9,6% δηλώνει ότι θα απέχει από την ψηφοφορία. 3,7% αναφέρει ότι θα ψηφίσει άλλο κόμμα και 2,1% λευκό.

Στην πρόθεση ψήφου επί των έγκυρων τα ποσοστά των κομμάτων διαμορφώνονται ως εξής: ΝΔ 29,9%, ΣΥΡΙΖΑ 23,6%, ΚΙΝΑΛ 5,7%, Χρυσή Αυγή 5,7%, ΚΚΕ 5%, Ένωση Κεντρώων 2,6%, Ελληνική Λύση 2,5%, Ποτάμι 1,9%, Λαϊκή Ενότητα 1,8%, Μέρα25 1,7%, ΑΝΕΛ 1,6%, Πλεύση Ελευθερίας 1,1%. Άλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψηφίσει ένα ποσοστό 4,2%, ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστών βρίσκεται στο 12,7%.

Σε ό,τι αφορά τις τις συσπειρώσεις των κομμάτων και τις μετακινήσεις ψηφοφόρων ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να βρίσκεται σε σχετικά χαμηλά επίπεδα για παραμονές εκλογικής αναμέτρησης και συγκεκριμένα στο 56%. Ποσοστό 12% από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ τον Σεπτέμβριο δηλώνουν σήμερα αναποφάσιστοι, ενώ ένα ποσοστό 11% δηλώνει ότι θα ψηφίσει ΝΔ.

Ποσοστό 3% εκείνων που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ τον Σεπτέμβριο του 2015 δηλώνει ότι θα ψηφίσει ΚΙΝΑΛ, ένα άλλο 3% ΚΚΕ και ένα άλλο 3% αναφέρει ότι θα απέχει. Τέλος ποσοστό 12% αναφέρει ότι θα ψηφίσει άλλο κόμμα.

Αντιθέτως, σταθερά υψηλή εμφανίζεται η συσπείρωση της ΝΔ, η οποία φτάνει το 85%. Από εκείνους που ψήφισαν ΝΔ τον Σεπτέμβριο του 2015, ποσοστό 8% δηλώνει σήμερα αναποφάσιστο, ποσοστό 2% δηλώνει ότι θα ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ, ποσοστό 2% αναφέρει ότι θα ψηφίσει Ελληνική Λύση, ενώ ένα ποσοστό 2% εμφανίζεται έτοιμο να ψηφίσει άλλο κόμμα. Ένα άλλο 2% δηλώνει ότι θα απέχει.

Στο ερώτημα ποιον ευνοεί η σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, το μεγαλύτερο ποσοστό (37%) απαντά κανέναν από τους δύο. Ποσοστό 20% απαντά τον ΣΥΡΙΖΑ, ποσοστό 12% τη ΝΔ και ποσοστό 18% απαντά ότι ευνοεί άλλα κόμματα.

Στο ερώτημα ποια πολιτική, του κ. Τσίπρα ή του κ. Μητσοτάκη, διασφαλίζει περισσότερο τη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης της οικογένειάς τους, ποσοστό 28% απάντησε του κ. Μητσοτάκη και ποσοστό 23% του κ. Τσίπρα. Νικητής, ωστόσο, εμφανίστηκε ο κανένας με ποσοστό 42%. Με βάση τη σύγκριση με την προηγούμενη μέτρηση, ο αντίκτυπος των οικονομικών μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση δεν φαίνεται, σύμφωνα με τα ευρήματα, να είναι ιδιαίτερα μεγάλος.

Στο ερώτημα ποιο κόμμα θα κερδίσει τις ευρωεκλογές, ποσοστό 55% απαντά η ΝΔ (33% βλέπει μικρή διαφορά και 22% μεγάλη διαφορά) και μόλις 17% απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ (15% με μικρή διαφορά και 2% με μεγάλη διαφορά).

Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Live
Заголовок открываемого материала
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала