Κόσμος - Sputnik Ελλάδα
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Το Στρατιωτικό Συμβούλιο και η αντιπολίτευση του Σουδάν συνεχίζουν τις συνομιλίες

© AP Photo / AnonymousΔιαδηλωτές στο Χαρτούμ του Σουδάν
Διαδηλωτές στο Χαρτούμ του Σουδάν - Sputnik Ελλάδα
Ως αποτέλεσμα των συνομιλιών την Τετάρτη, οι δύο πλευρές κατέληξαν σε συμφωνία για μία τριετή μεταβατική περίοδο. Οι διαπραγματεύσεις έπρεπε να συνεχιστούν την Πέμπτη, αλλά το TMC αποφάσισε να προβεί σε τριήμερη διακοπή των συνομιλιών.

Το Σουδανικό Μεταβατικό Στρατιωτικό Συμβούλιο (TMC) και οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης για τη Διακήρυξη της Ελευθερίας και της Αλλαγής επανέλαβαν την Κυριακή τις μεταξύ τους συνομιλίες στο Χαρτούμ μετά από τριήμερη διακοπή, σύμφωνα με όσα δήλωσε το TMC.

«Έχει ξεκινήσει ένας νέος γύρος διαπραγματεύσεων στο προεδρικό μέγαρο μεταξύ του στρατιωτικού συμβουλίου και των δυνάμεων για τη διακήρυξη της Ελευθερίας και της Αλλαγής», ανέφερε η δήλωση.

Το Σουδάν συγκλονίστηκε από ένα στρατιωτικό πραξικόπημα στις 11 Απριλίου ύστερα από τέσσερις μήνες αντικυβερνητικών διαμαρτυριών. Ο πρόεδρος Ομάρ Μπασίρ, ο οποίος ήταν στην εξουσία επί 30 χρόνια, ανατράπηκε και στη συνέχεια φυλακίστηκε. Το TMC ήρθε στην εξουσία και υποσχέθηκε να διεξαγάγει νέες εκλογές εντός δύο ετών. Ωστόσο, η αντιπολίτευση δεν ενέκρινε αυτό το σχέδιο και κάλεσε το TMC να μεταβιβάσει αμέσως την εξουσία σε μία πολιτική κυβέρνηση.

Ως αποτέλεσμα των συνομιλιών την Τετάρτη, το TMC και η αντιπολίτευση κατέληξαν σε συμφωνία για μία τριετή μεταβατική περίοδο στη χώρα. Οι διαπραγματεύσεις έπρεπε να συνεχιστούν την Πέμπτη, αλλά το TMC ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να προβεί σε τριήμερη διακοπή των συνομιλιών και να απομακρύνει όλα τα οδοφράγματα που ανέπτυξαν οι διαδηλωτές στο Χαρτούμ, επικρίνοντας τους για τον αποκλεισμό των δρόμων και των γεφυρών στην πρωτεύουσα.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала