Κόσμος - Sputnik Ελλάδα
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Οπαδός θρησκείας παρωδίας πείθει την Τροχαία να φωτογραφηθεί με σουρωτήρι στο κεφάλι

CC0 / / Σουρωτήρια ζυμαρικών
Σουρωτήρια ζυμαρικών - Sputnik Ελλάδα
Ένας αφοσιωμένος και επίμονος οπαδός της εκκλησίας του Ιπτάμενου Μακαρονοτέρατος (Flying Spaghetti Monster) έπεισε την αστυνομία της Ρωσίας, να φωτογραφηθεί για την άδεια οδήγησης του, φορώντας ένα σουρωτήρι στο κεφάλι.

Οι αρχές της Ρωσίας είναι γενικά πολύ αυστηρές όταν πρόκειται για κανόνες σχετικά με την έκδοση εγγράφων, οπότε ο Μιχαήλ Ιοσίλεβιτς από την πόλη του Νιένι Νόβγκοροντ στην ευρωπαϊκή Ρωσία πέρασε αρκετές ώρες για να πείσει την τροχαία να του επιτρέψει να ποζάρει για την άδεια οδήγησης με ένα σουρωτήρι στο κεφάλι.

Ο άνδρας έπρεπε να αποδείξει ότι η πασταφαριανική εκκλησία, όπου είναι αξιωματούχος, είναι πράγματι καταχωρημένη ως θρησκευτική ομάδα στη Ρωσία. Εκτός αυτού, υπέβαλε μια υπογεγραμμένη δήλωση ισχυριζόμενος ότι τα μαγειρικά σκεύη στο κεφάλι του είναι ένα ιερό σύμβολο της πίστης.

«Φυσικά, δεν ήθελαν να το κάνουν στην αρχή… αλλά στο τέλος η Τροχαία δεν βρήκε νομικούς λόγους να αρνηθεί [το αίτημα]», ανέφερε ο Μιχαήλ σε τοπικά ΜΜΕ την Τετάρτη.

Σύμφωνα με το RT, ο «πασταφαριανισμός» ως θρησκεία ξεκίνησε το 2005 όταν ο Μπόμπι Χέντερσον έγραψε μια σατυρική ανοιχτή επιστολή στο Συμβούλιο Παιδείας του Κάνσας, χλευάζοντας τα σχέδιά του για να διδάξει τον έξυπνο σχεδιασμό στα σχολεία. Στην επιστολή του, ο Χέντερσον απαίτησε ίσο χρόνο διδασκαλίας για το «Flying Spaghetti Monsterism» μαζί με άλλα μαθήματα επιστήμης.

Η νέα πίστη διαδόθηκε ταχύτατα στο διαδίκτυο και εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο. Οι οπαδοί που λατρεύουν το Ιπτάμενο Μακαρονοτέρας, ισχυρίζονται ότι αυτό δημιούργησε το σύμπαν. Εμφανίζονται συχνά μάλιστα σε φωτογραφίες στις οποίες φέρουν σουρωτήρια στα κεφάλια τους.

Ο Μιχαήλ δεν είναι ο πρώτος που κάνει κάτι τέτοιο στη Ρωσία. Το 2016, ένας άντρας από τη Μόσχα κατάφερε να αποκτήσει άδεια οδήγησης φορώντας, φορώντας ένα καπέλο σε σχήμα σουρωτηριού και όχι το πραγματικό μαγειρικό σκεύος.

Σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις, κάπου μεταξύ 230.000 έως 500.000 άτομα αυτοπροσδιορίζονται ως πασταφαριανιστές στη Ρωσία. Ο ακριβής αριθμός τους είναι δύσκολο να προσδιορισθεί με ακρίβεια καθώς η εκκλησία τους δεν προσφέρει επίσημη ιδιότητα μέλους.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала