Κόσμος - Sputnik Ελλάδα
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Ο Μακρόν θέλει Τίμερμανς, Βεστάγκερ και Μπαρνιέ για τις κορυφαίες θέσεις στην ΕΕ

© AFP 2022 / Christian HartmannΟ πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν
Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν - Sputnik Ελλάδα
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν εκτίμησε ότι έμπειροι ευρωπαίοι αξιωματούχοι όπως ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Φρανς Τίμερμανς, η επίτροπος Ανταγωνισμού Μαργκρέτε Βεστάγκερ και ο διαπραγματευτής του Brexit Μισέλ Μπαρνιέ θα μπορούσαν να καλύψουν τις κορυφαίες θέσεις στα όργανα της ΕΕ.

«Θα πρέπει να καταγράψουμε την επιθυμία που εξέφρασε ο λαός και αυτό γιατί χρειαζόμαστε ανθρώπους που να λαμβάνουν αποφάσεις (σ.σ. στις κορυφαίες θέσεις) που έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη για την ικανότητά τους να ενεργούν. Η Βεστάγκερ και ο Μπαρνιέ και ο Τίμερμανς και πολλοί άλλοι είναι άνθρωποι που έχουν αυτή την ικανότητα» δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν.

Οι ηγέτες της ΕΕ συμμετέχουν σε δείπνο στις Βρυξέλλες όπου θα γίνει μια πρώτη συζήτηση για την πλήρωση των κορυφαίων θέσεων στους ευρωπαϊκούς θεσμούς (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ύπατος Εκπρόσωπος για Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφαλείας, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Φρανς Τίμερμανς στηρίζει ο Τσίπρας για τη θέση του προέδρου της Κομισιόν

Παράλληλα, αναμένεται να εξουσιοδοτηθεί ο κ. Τουσκ προκειμένου να πραγματοποιήσει τις σχετικές διαβουλεύσεις με τους επικεφαλής των πολιτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Στο ζήτημα αυτό θα επανέλθουν οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων στην τακτική Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις 20-21 Ιουνίου, με στόχο να ληφθούν αποφάσεις συνολικά επί του πακέτου των διορισμών.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала