Κόσμος - Sputnik Ελλάδα
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Οι διάσημοι καλεσμένοι της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ και οι τρεις Έλληνες συμμετέχοντες

© AFP 2023 / Christian Bruna / Το ξενοδοχείο όπου δόθηκε το ραντεβού της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ το 2015
Το ξενοδοχείο όπου δόθηκε το ραντεβού της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ το 2015 - Sputnik Ελλάδα
Από την πρώτη συνάντηση του 1954, η μυστική φύση της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ έδωσε αφορμή για σωρεία θεωριών συνωμοσίας, που θέλουν τους συμμετέχοντες να καθορίζουν την ατζέντα της παγκόσμιας διακυβέρνησης.

Περίπου 130 άτομα, από υπουργούς και διπλωμάτες έως εμπειρογνώμονες σε θέματα άμυνας και διευθύνοντες συμβούλους, πρόκειται να συναντηθούν στο Μοντρέ της Ελβετίας από τις 30 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου για την ετήσια μυστική διάσκεψη κορυφής της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ.

Παρόλο που η ατζέντα της συνάντησης παραμένει αυστηρά μυστική, η Λέσχη δημοσίευσε τον κατάλογο με μερικά βασικά θέματα που αναμένεται να συζητηθούν.

Μεταξύ αυτών η Ρωσία, η Κίνα, οι απειλές στον κυβερνοχώρο, τα social media, το Brexit κ.α.

Η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ υπογραμμίζει ότι οι συζητήσεις παραμένουν «άτυπες», και δεν συνιστούν πολιτική ούτε γίνονται δηλώσεις μετά τη συνάντηση.

Στη συνάντηση αναμένεται να βρίσκεται, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτνενμπεργκ, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χένρι Κίσινγκερ, καθώς και ο σύμβουλος και ο γαμπρός του Ντόναλντ Τραμπ, Τζάρεντ Κούσνερ.

Σύμφωνα με τη λίστα που δημοσίευσε η ίδια η λέσχη, από την Ελλάδα θα παρευρεθούν η βουλευτής της ΝΔ Νίκη Κεραμέως, ο Γιώργος Παγουλάτος, αντιπρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ και καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΙΤΑΝ, Δημήτρης Παπαλεξόπουλος.

Άλλα αξιόλογα πολιτικά και επιχειρηματικά πρόσωπα που πιθανότατα θα παρευρίσκονται στη συνάντηση είναι ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρινό Λε Μερ, ο διευθυντής της Τράπεζας της Αγγλίας Μαρκ Κάρνεϊ, ο CEO της TOTAL, Πατρίκ Πουιγιάν και ο πρώην CEO της Google, Έρικ Σμιντ.

Η πολιτική αυστηρής εμπιστευτικότητας της συνάντησης πυροδότησε πολλές θεωρίες συνωμοσίας, με πολλούς να ισχυρίζονται ότι αποτελεί προκάλυμμα της «μυστικής κοινωνία των Illuminati» ενώ άλλοι ισχυρίζονται ότι οι συμμετέχοντες σχεδιάζουν να δημιουργήσουν μια Νέα Παγκόσμια Τάξη.

Οι ιδρυτές της ομάδας, ωστόσο, επιμένουν ότι η εμπιστευτικότητα επιτρέπει στους ανθρώπους να εκφράζονται ελεύθερα χωρίς τον φόβο επιπτώσεων.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала