Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο
Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Πρωτιά σε σταυρούς για τη Βούλα Πατουλίδου στην Κεντρική Μακεδονία: «Ευχαριστώ τον κόσμο»

© Φωτογραφία : Menelaos Myrillas / SOOCΗ Βούλα Πατουλίδου
Η Βούλα Πατουλίδου - Sputnik Ελλάδα
Βρείτε μας
Πριν από 27 χρόνια η Βούλα Πατουλίδου πετύχαινε ένα σημαντικό ολυμπιακό ρεκόρ και κατέκτησε ένα χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα. Σήμερα πέτυχε το ρεκόρ των ψήφων στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Δόξασε την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1992, αλλά αυτή τη φορά πέτυχε ένα νέο ρεκόρ, στις Περιφερειακές εκλογές της Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο λόγος για την Ολυμπιονίκη — αντιπεριφερειάρχη της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, κατακτώντας την πρώτη θέση σε σταυρούς στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με 41.761 ψήφους. Κατέκτησε έτσι την πρώτη θέση ανάμεσα στους 71 συμβούλους στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο της Κεντρικής Μακεδονίας.

Η διαφορά της στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, ανήλθε στις 15.868 ψήφους παραπάνω από τον δεύτερο υποψήφιο όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία του πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης. Στις προηγούμενες περιφερειακές εκλογές ο πρώτος σε σταυρούς είχε μόλις αγγίξει τις 12.000 ψήφους.

«Ευχαριστώ τον κόσμο που με σταύρωσε γιατί τουλάχιστον έτσι αποφεύγω το μάτιασμα», επισήμανε στο Sputnik, με χιούμορ η Βούλα Πατουλίδου.

«Κάναμε πολύ σημαντικό έργο αυτά τα χρόνια και έχουμε αρκετή δουλειά για τη συνέχεια. Δεν θα πάψουμε να ακούμε τις ανάγκες των πολιτών και να δουλεύουμε διεξοδικά για αυτές», πρόσθεσε.

Πρόκειται για τη δεύτερη θητεία της στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αλλά για την πρώτη φορά που μετράει τη δύναμή της στους σταυρούς.

«Ήταν η πρώτη φορά που μπήκα στην εκλογική διαδικασία με σταυρό. Στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση δεν είχαμε τον νόμο του Κλεισθένη και είχα τοποθετηθεί ως χωρικός Αντιπεριφερειάρχης», χωρίς να έχω εκλεγεί. Είχα μεγάλη αγωνία γιατί πολλοί ήταν αυτοί που πίστευαν ότι δεν χρειάζομαι σταυρό για να εκλεγώ. Έπρεπε να το ανατρέψουμε αυτό», τόνισε.

Έργα υποδομής και δράσεις για τον τουρισμό και τη βιώσιμη ανάπτυξη ήταν μεταξύ των έργων που υλοποίησε ως Αντιπεριφερειάρχης.  

«Την πρώτη φορά σε χειροκροτούν ως Ολυμπιονίκη, έχεις απλά αυτό το ειδικό βάρος. Μέσα σε αυτά τα πέντε χρόνια όμως, η πολιτική προστασία της οποίας ήμουν υπεύθυνη, λειτουργούσε αδιαλείπτως. Δεν άφησε κανέναν απροστάτευτο. Ο κόσμος με επιβράβευσε με την ψήφο του, επειδή είδε ότι τρέχουμε και στο σήμερα και προσπαθούμε να είμαστε αποτελεσματικοί», επισήμανε.

«Κάναμε σημαντικά έργα υποδομής, όπως τα αντιπλημμυρικά στο Δήμο Θέρμης που θα εξυπηρετήσουν για μια ζωή τον κόσμο. Ας μην ξεχνάμε ότι εξουδετερώσαμε και μια βόμβα του Δευτέρου παγκοσμίου πολέμου και απομακρύναμε παράλληλα 70.000 άτομα από τις εστίες τους με τέτοιο τρόπο ώστε δεν υπήρχε δυσαρέσκεια ανάμεσα στους πολίτες. Το σχέδιο ήταν τόσο επιτυχημένο που μας το ζήτησε και η περιφέρεια Αττικής», επισήμανε.

© Φωτογραφία : Konstantinos Tsakalidis / SOOCΗ Βούλα Πατουλίδου
Η Βούλα Πατουλίδου  - Sputnik Ελλάδα
Η Βούλα Πατουλίδου

Παράλληλα, μέσω του Sputnik, απευθύνει πρόσκληση στους Ρώσους τουρίστες στη Βόρεια Ελλάδα.

«Η Ελλάδα αναδείχθηκε δημοφιλής προορισμός των Ρώσων επισκεπτών για πρώτη φορά φέτος και τους χειμερινούς μήνες με αύξηση που υπερέβη το 5% με έμφαση μάλιστα στο city break Θεσσαλονίκης. Θέλουμε να αυξήσουμε την εισροή Ρώσων Τουριστών, ειδικότερα λόγων των πολλών κοινών σημείων του πολιτισμού μας και γενικότερα την τουριστική ροή», τόνισε.

«Στον Οργανισμό Τουρισμού τα Ρωσικά είναι η 3η γλώσσα, μετά τα Ελληνικά-Αγγλικά, με την οποία παρουσιάζουμε στο Διαδίκτυο την τουριστική Θεσσαλονίκη, στοχεύοντας να είμαστε πολύ ψηλά ως προορισμός στο επόμενο κύμα Ρώσων επισκεπτών στην Μακεδονία», πρόσθεσε.

Την ίδια στιγμή τόνισε ότι θα συνεχίσει να υλοποιεί δράσεις για τη βιώσιμη ανάπτυξη με 8 δήμους της περιφέρειας. «Θέσαμε σημαντικές βάσεις που θα υλοποιηθούν αυτήν την τετραετία. Καθίσαμε σε ένα τραπέζι με τους δημάρχους και πετύχαμε συμφωνίες με ισονομία, με απόλυτη διαφάνεια και ίση κατανομή των πόρων. Θα συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο».

Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Live
Заголовок открываемого материала
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала