Κόσμος - Sputnik Ελλάδα
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Το μπαλόνι «μωρό Τραμπ» υποδέχεται τον Πρόεδρο στην Ιρλανδία

© AP Photo / Matt DunhamΜπαλόνι με τον Τραμπ μωρό πέταξε στο Λονδίνο
Μπαλόνι με τον Τραμπ μωρό πέταξε στο Λονδίνο - Sputnik Ελλάδα
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ βρέθηκε στην Ιρλανδία στο πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψης του στο Ηνωμένο Βασίλειο και εκεί θα τον υποδεχτεί ξανά το μπαλόνι «μωρό Τραμπ».

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται πως δεν γλιτώνει από το τεράστιο μπαλόνι «μωρό Τραμπ» που τον ακολουθεί κατά πόδας.

Διαμαρτυρίες κατά του Τραμπ θα λάβουν χώρα σε ολόκληρη την Ιρλανδία με τις πιο μαζικές από αυτές να αναμένονται στο Δουβλίνο.

Το μπαλόνι «μωρό Τραμπ» αναμένεται επίσης να πετάξει πάνω από την πόλη δύο ημέρες μετά την παρουσία του σε παρόμοιες διαδηλώσεις στο Λονδίνο.

Ο Πρωθυπουργός της Ιρλανδίας Λίο Βαράντκαρ έχει ταχθεί υπέρ των διαμαρτυριών.

«Πολλοί άνθρωποι είναι αρκετά επικριτικοί ως προς τον Πρόεδρο Τραμπ, συμπεριλαμβανομένου και εμού, σε θέματα που αφορούν το κλίμα, για παράδειγμα, την αντίθεσή του στο ελεύθερο εμπόριο, στην κριτική του στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σε θέματα όπως τα δικαιώματα των γυναικών. Έχω την ευκαιρία όπως είχα και στο παρελθόν, να του θέσω αυτοπροσώπως αυτά τα θέματα», είπε.

Πρόσθεσε παράλληλα πως καταλαβαίνει ότι άλλοι άνθρωποι θα εκφράσουν την αντίθεσή τους διαμαρτυρόμενοι.

«Στη δημοκρατία, η διαμαρτυρία επιτρέπεται και είναι ευπρόσδεκτη», πρόσθεσε.

Περίπου 1000 άτομα κατάφεραν να διαμαρτυρηθούν κατά την άφιξη του Προέδρου Τραμπ στην είσοδο του αεροδρομίου Σάνον χθες.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала