Υψηλοί τόνοι στη Βουλή στη συζήτηση για το αφορολόγητο παρά τις απουσίες

© Φωτογραφία : George Vitsaras / SOOCΗ ολομέλεια της Βουλής
Η ολομέλεια της Βουλής - Sputnik Ελλάδα
Ξεκίνησε σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του νομοσχέδιου για την κύρωση της σύμβασης με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο οποίο περιέχεται και η τροπολογία που αφορά το αφορολόγητο.

Χωρίς τη συμμετοχή της αντιπολίτευσης αλλά σε υψηλούς τόνους ξεκίνησε η συζήτηση στη Βουλή για την κύρωση του νομοσχεδίου που αφορά τη σύμβαση με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και περιέχει σειρά υπουργικών τροπολογιών.

Κατά την έναρξη της συζήτησης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ανδρέας Λοβέρδος, εξέφρασε τη διαφωνία του για τις κοινοβουλευτικές «αντισυνταγματικές», όπως τις χαρακτήρισε, πρακτικές που έχει υιοθετήσει η κυβέρνηση.

«Η χθεσινή ψήφιση των Κωδίκων και η αναγκαστική νομοθετική αλλαγή από τον υπουργό Δικαιοσύνης στο ζήτημα του βιασμού, στην οποία προχώρησε, ενώ δεν είχε το δικαίωμα -αλλά το έκανε υπό την πίεση της γενικής κοινωνικής κατακραυγής- δίνει το επιχείρημα της αντισυνταγματικότητας στα χέρια των δικηγόρων βιαστών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος.

Σχολιάζοντας το θέμα των μετατάξεων υπαλλήλων στη Βουλή μίλησε για μια «πρωτοφανή διαδικασία πλιάτσικου και πελατειακών σχέσεων».

Όσον αφορά την τροπολογία για την κατάργηση της μείωσης του αφορολογήτου ο κ. Λοβέρδος, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ενώ την είχε ψηφίσει, την καταργεί εκ των υστέρων αγνοώντας την πρόταση νόμου που είχε καταθέσει το κόμμα του.

Η ολομέλεια της Βουλής - Sputnik Ελλάδα
Υψηλοί τόνοι στη Βουλή στη συζήτηση για το αφορολόγητο παρά τις απουσίες

«Ο λαός ξέρει πολύ καλά τι προτείναμε εμείς και τι προτείνετε εσείς για ψηφοθηρικούς λόγους και με διαδικασίες που είναι έξω από τα όρια του Συντάγματος και της κοινοβουλευτικής πρακτικής», συμπλήρωσε ο κ. Λοβέρδος.

Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μαντάς υπεραμύνθηκε των πολιτικών της κυβέρνησης λέγοντας πως το έργο της είναι απολύτως νόμιμο και συνταγματικό.

«Όταν έρθει η ώρα θα δούμε τα αποτελέσματα στις εθνικές εκλογές. Όλη η λειτουργία της Βουλής είναι απόλυτα νόμιμη και εντός των συνταγματικών πλαισίων. Σήμερα, ανάμεσα στα άλλα, φέρνουμε μια θετική διάταξη και καλώ όλες τις πολιτικές δυνάμεις να μείνουν για να κάνουμε μια πραγματική πολιτική αντιπαράθεση», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μαντάς.

Παράλληλα υποστήριξε πως η κυβέρνηση δέχτηκε αφόρητες πιέσεις για την κατάργηση του αφορολόγητου, τόσο από το ΔΝΤ όσο και από όλο το αντίπαλο πολιτικό σύστημα.

 «Η πραγματική πολιτική σύγκρουση πάνω σε αυτό πρέπει να γίνει. Αν θα ψηφιστεί αυτό το μέτρο και ποιες δυνάμεις θα το αμφισβητήσουν. Γιατί είναι αυτές οι ίδιες δυνάμεις που κρύβονται, γιατί έχουν άλλο πρόγραμμα με τη σφραγίδα του ΔΝΤ», σημείωσε.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала