Γραμματικάκης: Ενημέρωσα τον Τσίπρα ότι δεν θέλω να είμαι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ

© Φωτογραφία : Theodore Manolopoulos / SOOCΓιώργος Γραμματικάκης
Γιώργος Γραμματικάκης - Sputnik Ελλάδα
Ευχαριστεί «όλους εκείνους, τους πολλούς, που εξέφρασαν με κάθε τρόπο την ικανοποίηση τους για το ενδεχόμενο μιας υποψηφιότητας μου. Χάρις επίσης οφείλεται στους φίλους, που θεώρησαν χρέος τους να με ενημερώσουν για τα αρνητικά αισθήματα τους. Η απόφαση όμως για την μη συμμετοχή μου υπήρξε προσωπική και σύμφωνη με τις αξίες μου».

Για την απόφασή του «που δεν είναι ασύνδετη από την πικρή πολιτική πορεία που είχε το Ποτάμι» και είναι να αποφύγει, προς το παρόν τουλάχιστον, την ανάμιξή του στην ενεργό πολιτική, ενημέρωσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο ευρωβουλευτής Γιώργος Γραμματικάκης.

Απαντώντας με δήλωσή του στα όσα έχουν κυκλοφορήσει ότι είναι ανάμεσα στα άτομα που προορίζονται για εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ εν όψει εκλογών 2019 τονίζει ότι είχε φιλικές και ανεπίσημες κρούσεις «από σημαντικά στελέχη του».

«Το όνομα μου όμως βρέθηκε σε μια αξιοθαύμαστη πολιτική αρένα χωρίς καμιά επίσημη ενημέρωση ή δική μου πρόθεση. Όπως είχα χρέος επεδίωξα να έχω μια άμεση επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα για να εκφράσω και τις δικές μου αντιλήψεις» διευκρινίζει.

Στη συγκεκριμένη επικοινωνία ανέφερε στον κ. Τσίπρα ότι «τις θερμές μου ευχαριστίες μου για την πρόθεση του να με τιμήσει με την εμπιστοσύνη του. Η παράταση όμως αυτής της εκκρεμότητας φρονώ, του είπα, ότι υπονομεύει τις δικές μου προθέσεις και το ήθος, ενώ παράλληλα δυσκολεύει τις κινήσεις του. Δεν θέλω να αποτελώ για κανένα απειλή, ούτε και αμφισβητώ τις άξιες κομματικές περγαμηνές».

Στη συνέχεια τον ενημέρωσε για την πρόθεσή του να αποφύγει ανάμιξη στην ενεργό πολιτική.

«Έχω την τύχη, προσέθεσα, να ολοκληρώνω αυτές τις ημέρες μια γόνιμη, νομίζω, θητεία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, και να έχω κερδίσει την εκτίμηση του κόσμου και των εκεί συναδέλφων μου. Η επιθυμία μου είναι λοιπόν να παραμείνω ένας ενεργός πολίτης, με κύριο μέλημα την όποια συμβολή μου στην πορεία του τόπου, και την πίστη μου στις κοινωνικές αξίες» σημείωσε.

Όπως κάνει γνωστό, βεβαίωσε τον κ. Τσίπρα ότι «όπως έπραξα και με την συμφωνία των Πρεσπών, θα είμαι πάντα συμπαραστάτης σε κάθε επιδίωξη για το συμφέρον της πατρίδας. Και σε κάθε προσπάθεια για μεγαλύτερη κοινωνική δικαιοσύνη».

Τέλος ευχαριστεί «όλους εκείνους, τους πολλούς, που εξέφρασαν με κάθε τρόπο την ικανοποίηση τους για το ενδεχόμενο μιας υποψηφιότητας μου. Χάρις επίσης οφείλεται στους φίλους, που θεώρησαν χρέος τους να με ενημερώσουν για τα αρνητικά αισθήματα τους. Η απόφαση όμως για την μη συμμετοχή μου υπήρξε προσωπική και σύμφωνη με τις αξίες μου. Έχει λοιπόν, όπως συμβαίνει πάντα με τις δύσκολες μας αποφάσεις, την μελαγχολία αλλά και την ιδιαίτερη της περηφάνεια».

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала