Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Ξεκάθαρη η διοίκηση του Σκλαβενίτη: Αποκυήματα φαντασίας τα περί πώλησης σε γαλλική εταιρεία

© Sputnik / Σκλαβενίτης
Σκλαβενίτης - Sputnik Ελλάδα
Νωρίτερα, δημοσίευμα του οικονομικού ηλεκτρονικού Τύπου έκανε λόγο για μνημόνιο μεταξύ της ελληνικής αλυσίδας σούπερ-μάρκετ και μεγάλης γαλλικής εταιρείας, με το αντίτιμο να ορίζεται στα 50 εκατ. ευρώ.

Ως αποκυήματα φαντασίας χαρακτήρισε η διοίκηση της εταιρείας «Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης» τα σενάρια περί πώλησης του 70% του ομίλου σε γαλλική εταιρεία.

«Διαψεύδουμε κατηγορηματικά και απόλυτα σημερινό δημοσίευμα περί συμφωνίας με γαλλική αλυσίδα για την πώληση οποιουδήποτε μέρους ή ποσοστού της Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης» τόνισε χαρακτηριστικά, η διοίκηση των σούπερ-μάρκετ.

Και πρόσθεσε: «Τέτοιου είδους αναφορές αποτελούν αποκυήματα φαντασίας, καθώς η Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης συνεχίζει απρόσκοπτα το επιχειρηματικό σχεδιασμό ανάπτυξής της».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με δημοσίευμα του «economistas.gr», η διοίκηση της Σκλαβενίτης έχει ήδη υπογράψει μνημόνιο κατανόησης (ΜΟU) με γαλλική εταιρεία, η οποία δεν κατονομάζεται, ενώ η οριστική συμφωνία αναμένεται να υπογραφεί στις 12 Ιουλίου.

Σ' αυτήν προβλέπεται η πώληση του 70% των μετοχών και η υποχρέωση διατήρησης των σημάτων της Σκλαβενίτης για τουλάχιστον μία τριετία. Το αντίτιμο, σύμφωνα πάντα με το συγκεκριμένο δημοσίευμα, ανέρχεται στα 50 εκατ. ευρώ.

Η αλυσίδα σούπερ-μάρκετ, πριν από δύο χρόνια, προχώρησε στην ολοκλήρωση της εξαγοράς της Carrefour, αυξάνοντας τον αριθμό των συνολικών καταστημάτων σε 520 και των εργαζομένων σε 22.000.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала