Χρυσοχοΐδης: Οι φυλακές Κορυδαλλού θα μεταφερθούν εντός Αττικής, αλλά εκτός αστικού ιστού

© Φωτογραφία : George Vitsaras / SOOCΟ Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης - Sputnik Ελλάδα
Για τις φυλακές Κορυδαλλού και τη μεταφορά τους σε άλλο σημείο της Αττικής, μίλησε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ενώ δεσμεύτηκε ότι «θα ξεριζώσουμε τις εγκληματικές συμμορίες που τρομοκρατούν τους πολίτες».

Διευκρινίσεις για τις φυλακές Κορυδαλλού και τη μεταφορά τους σε άλλο σημείο, έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κατά τη συζήτηση στη Βουλή για τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης.

Το Σάββατο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ανακοινώσει ότι οι φυλακές Κορυδαλλού θα ισοπεδωθούν και στη θέση τους θα δημιουργηθεί πάρκο και πολυχώρος πολιτισμού.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δήλωσε σήμερα ότι ήδη γίνονται ενέργειες για τη δημιουργία φυλακών εκτός αστικού ιστού, εντός της Αττικής και μάλιστα κοντά σε μεγάλο οδικό άξονα για εύκολη πρόσβαση.

Για τις φυλακές και τη μεταφορά της ευθύνης τους στο υπ. Προστασίας του Πολίτη, ο κ. Χρυσοχοΐδης επισήμανε ότι η κατάσταση τα τελευταία χρόνια «έχει ξεφύγει» καθώς «δολοφόνοι του οργανωμένου εγκλήματος, δολοφονούν μέσα και έξω από τις φυλακές αθώους». Ο ίδιος δεσμεύτηκε ότι η ασφάλεια κρατουμένων και υπαλλήλων θα αποκατασταθεί.

Για τη μεταφορά της μεταναστευτικής πολιτικής αλλά και του σωφρονισμού στο υπουργείο, ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι έχουν κοινό χαρακτηριστικό την ασφάλεια. «Όπου υπάρχει ασφάλεια υπάρχει και διασφάλιση των δικαιωμάτων», διεμήνυσε ο υπουργός.

«Το υπουργείο έχει μια στρατηγική επιλογή. Ασφάλεια στο σπίτι, ασφάλεια στην πόλη, ασφάλεια στη χώρα. Και προϋπόθεση απαράβατη για να πετύχουμε την ασφάλεια, είναι μια: Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι το υπουργείο προστασίας των δικαιωμάτων του πολίτη», υπογράμμισε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα δεν πάσχει από καταπάτηση δικαιωμάτων, αλλά από έλλειμμα στην ασφάλεια και δεσμεύτηκε για καταπολέμηση της εγκληματικότητας.

Συγκεκριμένα, είπε ότι ήδη ομάδα ΔΙΑΣ έχει ενισχυθεί με 500 αστυνομικούς και οι περιπολίες θα πυκνώσουν περισσότερο.

«Θα ξεριζώσουμε τις εγκληματικές συμμορίες που τρομοκρατούν τους πολίτες, μπαίνοντας στα σπίτια τους για να ληστέψουν», τόνισε και εξήγγειλε 1.500 προσλήψεις αστυνομικών-ειδικών φρουρών μέχρι το τέλος του 2019.

Παράλληλα, δήλωσε ότι ο εξοπλισμός των αστυνομικών θα εκσυγχρονιστεί και θα εξασφαλιστούν οι συνθήκες για να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους.

Για την τρομοκρατία, είπε ότι θα αντιμετωπιστεί με κυρίαρχο όπλο την πρόληψη.

Για το μεταναστευτικό και τη φύλαξη των συνόρων, τόνισε πως το κρίσιμο ζήτημα είναι η συλλογή πληροφοριών. Διαμήνυσε ότι θα προχωρήσουν τα βήματα και οι δράσεις για την αποσυμφόρηση των κέντρων υποδοχής στα νησιά, για την αντιμετώπιση του φαινομένου εισδοχής στον Έβρο, αλλά και για τη δημιουργία δομών παραμονής στην ενδοχώρα με ταυτόχρονη ενίσχυση των πολιτικών ενσωμάτωσης.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала