Κόσμος - Sputnik Ελλάδα
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Η αρχισυντάκτρια του RT και του Sputnik σχολιάζει το «μπλόκο» στο Baltnews.lv

© Sputnik / Vladimir Trefilov  / Μεταφορά στο αρχείο φωτογραφίαςΜαργαρίτα Σιμονιάν
Μαργαρίτα Σιμονιάν - Sputnik Ελλάδα
Η αρχισυντάκτρια του RT και του Sputnik Μαργαρίτα Σιμονιάν σχολίασε σε καυστικό τόνο την απόφαση των λετονικών αρχών να μπλοκάρουν τον ιστότοπο Baltnews.lv.

Την απόφαση των αρχών της Λετονίας να κλείσουν τον ιστότοπο Baltnews.lv σχολίασε η αρχισυντάκτρια του RT και του Sputnik Μαργαρίτα Σιμονιάν.

«Η Λετονία έχει μπλοκάρει τον ιστότοπό μας Baltnews.lv: υποτίθεται ότι “απειλούμε την εδαφική ακεραιότητα και ανεξαρτησία της Ουκρανίας", Επικαλούνται την Ευρωπαϊκή Ένως. Καταλαβαίνω σωστά ότι μπορούμε τώρα να μπλοκάρουμε οποιοδήποτε ευρωπαϊκό μέσο ενημέρωσης στη Ρωσία αν μας φαίνεται ότι για παράδειγμα απειλεί την κυριαρχία του Τατζικιστάν;» είπε η Σιμονιάν στο κανάλι στο Telegram.

Σύμφωνα με αναφορά του εθνικού φορέα καταχώρησης ιστοτόπων, το Υπουργείο Εξωτερικών της Λετονίας έκρινε ότι το Baltnews.lv, το οποίο αποτελεί μέρος του Διεθνούς Πρακτορείου Ειδήσεων Rossiya Segodnya, παραβιάζει την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που εκδόθηκε στις 17 Μαρτίου 2014, σχετικά με τις κυρώσεις στο πλαίσιο του ότι «αφορά ενέργειες που υπονομεύουν ή απειλούν την εδαφική ακεραιότητα, την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της Ουκρανίας».

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών περιέγραψε τη κίνηση της Λετονίας ως μια ανοιχτή προσπάθεια εκκαθάρισης των ανεξάρτητων μέσων ενημέρωσης.

Το υπουργείο κάλεσε τις σχετικές μη κυβερνητικές οργανώσεις και τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) να καταδικάσουν τη απόφαση.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала