Κόσμος - Sputnik Ελλάδα
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Η Λετονία απαγορεύει την ιστοσελίδα Baltnews.lv του Rossiya Segodnya

© Sputnik / Oksana Dzhadan / Μεταφορά στο αρχείο φωτογραφίαςΗ πρωτεύουσα Ρίγα της Λετονίας
Η πρωτεύουσα Ρίγα της Λετονίας - Sputnik Ελλάδα
Στην απαγόρευση της ιστοσελίδας Baltnews.lv του πρακτορείου ειδήσεων Rossiya Segodnya προχώρησαν οι αρχές της Λετονίας με τον ισχυρισμό περί απειλής της Ουκρανίας.

Οι αρχές της Λετονίας απαγόρευσαν την ιστοσελίδα Baltnews.lv του Διεθνούς Πρακτορείου Ειδήσεων, Rossiya Segodnya, ισχυριζόμενοι ότι απειλεί την κυριαρχία της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με ανταποκριτή του Sputnik στη Ρίγα, ο ιστότοπος δεν είναι προς το παρόν προσβάσιμος στη Λετονία.

Σύμφωνα με ειδοποίηση από τον εθνικό φορέα καταχώρησης domain, που περιήλθε σε γνώση του Sputnik, το υπουργείο Εξωτερικών της Λετονίας αποφάσισε ότι το Baltnews.lv παραβιάζει μια απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εκδόθηκε στις 17 Μαρτίου 2014 σχετικά με τις κυρώσεις «όσον αφορά πράξεις που υπονομεύουν ή απειλούν την εδαφική ακεραιότητα, κυριαρχία και ανεξαρτησία της Ουκρανίας».

Σε επιστολή του προς τον διαχειριστή του Baltnews.lv, το Ινστιτούτο Μαθηματικών και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου της Λετονίας το οποίο λειτουργεί ως υπεύθυνος καταχώρησης domain, δήλωσε ότι το υπουργείο Εξωτερικών της Λετονίας είχε αποφανθεί ότι η καταχώριση του domain της ιστοσελίδας παραβίασε τις προβλέψεις κανονισμών της ΕΕ. Σύμφωνα με την επιστολή, τα άτομα που είναι υπεύθυνα για αυτήν την παραβίαση ενδέχεται να αντιμετωπίσουν ποινικές διώξεις.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала