Βέτο Τραμπ στην απαγόρευση πωλήσεων όπλων στη Σαουδική Αραβία και τα ΗΑΕ

© AFP 2022 / MANDEL NGAN Ο Ντόναλντ Τραμπ με τον πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν
Ο Ντόναλντ Τραμπ με τον πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν - Sputnik Ελλάδα
Τον Ιούνιο, το Κογκρέσο ενέκρινε αρκετά ψηφίσματα για να εμποδίσει την κυβέρνηση Τραμπ να συνεχίσει τις πωλήσεις όπλων στην Σαουδική Αραβία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, με επιστολές του προς το Κογκρέσο, δήλωσε ότι απέρριψε τα ψηφίσματα που απαιτούν την απαγόρευση των πωλήσεων όπλων στην Σαουδική Αραβία, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και σε πολλές άλλες χώρες.

«Επιστρέφω χωρίς την έγκρισή μου ένα κοινό ψήφισμα που θα απαγόρευε την έκδοση αδειών εξαγωγής για την προτεινόμενη μεταφορά αμυντικών ειδών, αμυντικών υπηρεσιών και τεχνικών δεδομένων για την υποστήριξη της κατασκευής του συστήματος Aurora Fuzing για το πρόγραμμα των βλημάτων ακριβείας με καθοδήγηση λέιζερ Paveway IV όσον αφορά το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας και το Ηνωμένο Βασίλειο της Μεγάλης Βρετανίας και της Βόρειας Ιρλανδίας. Αυτό το ψήφισμα θα αποδυνάμωνε την παγκόσμια ανταγωνιστικότητα της Αμερικής και θα έβλαπτε τις σημαντικές σχέσεις που διατηρούμε με τους συμμάχους και τους εταίρους μας», δήλωσε ο Τραμπ σε επιστολή προς τη Γερουσία των ΗΠΑ την Τετάρτη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σάναχαν: Οι ΗΠΑ θα πουλήσουν όπλα στην Σαουδ. Αραβία για να εμποδίσουν προμήθειες από Ρωσία και Κίνα

Ο Τραμπ απέρριψε και δύο άλλα ψηφίσματα με ξεχωριστές επιστολές του, - κι άλλες πιθανότατα θα ακολουθήσουν - τα οποία προέβλεπαν την απαγόρευση μεταφοράς βλημάτων ακριβείας με καθοδήγηση λέιζερ στα ΗΑΕ και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала