Μαθήματα αλτρουισμού από 10χρονη: Φτιάχνει παιχνίδια για να βοηθήσει τον άρρωστο συμμαθητή της

Η10χρονη Αλίκη, όταν έμαθε πως ένα αγόρι από το σχολείο της έχει καρκίνο, θέλησε να βρει έναν τρόπο και να τον βοηθήσει. Έτσι, αποφάσισε να συγκεντρώσει χρήματα για την θεραπεία του παιδιού, πωλώντας παιχνίδια που φτιάχνει η ίδια.

Θαυμασμό έχει προκαλέσει η πράξη μιας 10χρονης μαθήτριας από την Ουκρανία. Όταν έμαθε η Αλίκη πως ένα αγόρι από το σχολείο της είναι άρρωστο, θέλησε να βρει έναν τρόπο και να τον βοηθήσει. Έτσι, σκέφτηκε να αρχίσει να φτιάχνει παιχνίδια για παιδιά, με σκοπό να συγκεντρώσει χρήματα για τη θεραπεία του αγοριού.

«Δεν θέλω να πεθάνουν τα παιδιά. Κάθε παιδί πρέπει να έχει ένα όνειρο. Θα ήθελα να χτίσουν στην Ουκρανία ένα νοσοκομείο για τα παιδιά που έχουν καρκίνο, για να μη χρειάζεται να πηγαίνουν στο εξωτερικό και να νοσηλεύονται εκεί δωρεάν», λέει η Αλίκη.

Το 10χρονο κορίτσι ζήτησε από τους γονείς της να της αγοράσουν μια ραπτομηχανή αντί ενός κινητού τηλεφώνου και με τα χρήματα που είχε μαζέψει για να πάρει ένα σκυλάκι, αγόρασε τα υφάσματα για τα παιχνίδια που θα φτιάχνει. «Θα μπορέσω να αγοράσω ένα παγκ όποτε θέλω, ενώ τη ζωή των ανθρώπων δεν μπορείς να την αγοράσεις με χρήματα», προσθέτει το κοριτσάκι.

Για να φτιάξει ένα παιχνίδι η Αλίκη χρειάζεται περίπου τρεις ώρες. Προκειμένου να φτιάχνει ακόμη περισσότερα παιχνίδια και να συγκεντρώσει περισσότερα χρήματα, την βοηθούν συμμαθητές της, η μητέρα της, καθώς και συνάδελφοι της μητέρας της. Το μεγαλύτερο μερίδιο των χρημάτων πηγαίνει στη θεραπεία του άρρωστου αγοριού, Βαλέρι Κουζνέτς, τα υπόλοιπα στην αγορά των υλικών που χρειάζεται για τα παιχνίδια.

«Φτιάχνω παιχνίδια για παιδιά. Γι’ αυτό βάζω όλη μου τη δύναμη και όλη μου τη ψυχή σε αυτά,

επειδή ξέρω ότι με αυτά θα παίξουν τα παιδιά», λέει η Αλίκη.

Η πράξη της αυτή συγκίνησε τις τοπικές αρχές και γι’ αυτό, της έκαναν δώρο ένα κινητό ενώ της έδωσαν και το σκυλάκι που πάντα ήθελε.

Η μητέρα της αναφέρει πως βάζει όλο της το ταλέντο όταν φτιάχνει τα παιχνίδια, λόγω του σκοπού που υπηρετούν τα χρήματα που συγκεντρώνει από αυτά. «Η Αλίκη είναι το παιδί που θα ήθελε να «αγκαλιάσει» όλο τον κόσμο αν μπορούσε», κλείνει η Ιουλία Πονομαρένκο, μητέρα της 10χρονης μαθήτριας.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала