Σε υψηλά επίπεδα θα παραμείνει η θερμοκρασία και αύριο, εν μέσω της θερμής εισβολής που έχει ανεβάσει τον υδράργυρο στα ύψη τις τελευταίες ημέρες.
Αύριο, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), η θερμοκρασία θα αγγίξει έως και τους 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση μετά το μεσημέρι στα νότια.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα σημερινά ρεκόρ του καιρού: Ποιες περιοχές «ψήθηκαν», τα 111 χλμ/ώρα έφτασαν οι άνεμοι
Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τις περιοχές που θα «ψηθούν», η θερμοκρασία θα είναι ιδιαίτερα ανεβασμένη στη δυτική Ελλάδα, στη Μακεδονία και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
Συγκεκριμένα, η θερμοκρασία θα διαμορφωθεί ως εξής:
- Μακεδονία, Θράκη: Από 21 έως 37 και κατά τόπους στη Μακεδονία έως 39 βαθμούς Κελσίου. Η ελάχιστη στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
- Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Από 24 έως 39 και κατά τόπους 40 βαθμούς Κελσίου.
- Κυκλάδες, Κρήτη: Από 22 έως 37 βαθμούς Κελσίου.
- Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Από 23 έως 32 και τοπικά στη νότια Κρήτη έως 35 βαθμούς Κελσίου.
- Αττική: Από 26 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
- Θεσσαλονίκη: Από 23 έως 37 βαθμούς Κελσίου.