Κόσμος - Sputnik Ελλάδα
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Έτοιμη η Ρωσία για το τετραήμερο δουλειάς τη βδομάδα

© Φωτογραφία : Konstantinos Tsakalidis / SOOC / Εργάτες
Εργάτες - Sputnik Ελλάδα
Προς την καθιέρωση του τετραήμερου εργασία τη βδομάδα οδεύει η Ρωσία, με την προετοιμασία του σχετικού νομοσχεδίου να προγραμματίζεται για τον επόμενο μήνα. Το συγκεκριμένο μέτρο αναμένεται να έχει θετικές συνέπειες και στη μείωση της ανεργίας.

Μια μικρότερη εργάσιμη εβδομάδα θα δώσει στου Ρώσους περισσότερο χρόνο για τις οικογένειές τους και τα ενδιαφέροντά τους, χωρίς μείωση μισθού, υποστηρίζει κορυφαίος νομοθέτης.

Εξάλλου, το συγκεκριμένο μέτρο αναμένεται να μειώσει την ανεργία.

Το κυβερνών κόμμα της Ενωμένης Ρωσίας υποστηρίζει την ιδέα για υιοθέτηση μια τετραήμερης εργάσιμης εβδομάδας, όπως ανέφερε την Τρίτη ο αντιπρόεδρος της Κάτω Δούμας, Αντρέι Ισάγεφ.Όπως εξήγησε, το μέτρο θα επιτρέψει στους εργαζόμενους «να αφιερώσουν περισσότερο χρόνο στις οικογένειές τους» καθώς και να επενδύσουν περισσότερο χρόνο στην εκπαίδευση και την υγεία τους.

Το τετραήμερο, άλλωστε, θα μείωνε και την ανεργία, πρόσθεσε.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το τετραήμερο είχε προταθεί προηγουμένως από τον Ρώσο πρωθυπουργό, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, και υποστηρίχθηκε από το μεγαλύτερο συνδικάτο της χώρας, την Ομοσπονδία των Ανεξάρτητων Εμπορικών Συνδικάτων.

Μια δημοσκόπηση τον Ιούνιο έδειξε ότι σχεδόν οι μισοί των πολιτών αντιτίθενται στην αλλαγή, με το 43% να λένε ότι φοβούνται ότι μια μικρότερη εβδομάδα θα φέρει και μικρότερες αμοιβές.Ωστόσο, ο Ισάγεφ τόνισε ότι οι εργοδότες θα πρέπει να διατηρήσουν τους ίδιους μισθούς όταν θα αλλάξουν στο νέο ωράριο.

Σύμφωνα με τον κορυφαίο νομοθέτη, η εφαρμογή του τετραημέρου εργασίας θα πρέπει να υποβληθεί σταδιακά, ώστε οι εταιρείες αλλά και εργαζόμενοι να μπορέσουν να προσαρμοστούν.

Να σημειώσουμε ότι η προετοιμασία του νόμου αναμένεται να ξεκινήσει τον επόμενο μήνα.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала