Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Πώς θα προσληφθούν οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί στα σχολεία

© Φωτογραφία : George Vitsaras / SOOC / Σχολείο
Σχολείο - Sputnik Ελλάδα
Η παράδοση των βιβλίων στα σχολεία έχει ολοκληρωθεί και οι ενέργειες για την κάλυψη των κενών στα σχολεία έχουν υλοποιηθεί, αναφέρει η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ανακοίνωσε ότι η παράδοση των βιβλίων έχει ολοκληρωθεί, ενώ έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες για την κάλυψη των κενών στα σχολεία.

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, και η υφυπουργός Σοφία Ζαχαράκη αναφέρουν, σε κοινή τους δήλωση, ότι οι προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών θα γίνουν με βάση τους τελευταίους πίνακες κατάταξης που έχουν εγκριθεί από το ΑΣΕΠ, δηλαδή τους πίνακες του διδακτικού έτους 2018-2019, όπως προβλέπει ο νόμος 4589/2019.

Όπως σημειώνουν, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί η κατάρτιση νέων πινάκων κατάταξης από το ΑΣΕΠ, «η ισχύς των εγκεκριμένων πινάκων θα παραταθεί, με σεβασμό στις αρχές της νομιμότητας, αντικειμενικότητας και αξιοκρατίας».

Ο προγραμματισμός για την πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Αναλυτικά, ο προγραμματισμός για την πλήρωση των κενών θέσεων στα σχολεία έχει ως εξής:

  1. Έκδοση Διαπιστωτικής Πράξης παράτασης ισχύος των εγκεκριμένων πινάκων 2018-2019 (στις 24/8).
  2. Πρόσκληση υποβολής προτιμήσεων (μέχρι τις 28/8).
  3. Κατάθεση περιοχών προτίμησης στο ΟΠΣΥΔ και για τα μέλη ΕΕΠ - ΕΒΠ στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης (από 28/8 μέχρι 2/9).
  4. Τελευταία ημερομηνία καταγραφής κενών από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης στο ΟΠΣΥΔ (3/9).
  5. Προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών (5/9 - 6/9).
Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала