Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο

Ο μυστηριώδης λόφος με τους χιλιάδες σταυρούς στη Λιθουανία

Βρείτε μας
Ένας λόφος με περισσότερους από 200.000 σταυρούς στη λιθουανική ύπαιθρο, αποτελεί καταφύγιο για ντόπιους και επισκέπτες που αναζητούν εσωτερική γαλήνη. Ο «Λόφος των Σταυρών» προκαλεί δέος σε όποιον τον επισκέπτεται και είναι ο μεγαλύτερος τόπος προσκυνήματος της χώρας.

Στην ύπαιθρο της Λιθουανίας, κοντά στην πόλη Σιαουλιάι στα βόρεια της χώρας, βρίσκεται μία τοποθεσία που μοιάζει σαν να είναι βγαλμένη από ταινία τρόμου.

Πρόκειται για έναν λόφο στον οποίο βρίσκονται εκατοντάδες χιλιάδες σταυροί και άλλα ιερά αντικείμενα και παρά την απόκοσμη όψη του αποτελεί τον μεγαλύτερο τόπο προσκυνήματος της χώρας.

Ο «Λόφος των Σταυρών» προκαλεί εντύπωση και δέος σε όποιον επισκέπτεται το σημείο και βλέπει το θέαμα από κοντά.

Ο ακριβής αριθμός των σταυρών δεν έχει καταγραφεί ποτέ, όμως υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τις 200.000.

Εξίσου εντυπωσιακό είναι ότι το μέγεθος αλλά και το υλικό από τα οποία είναι κατασκευασμένοι οι σταυροί ποικίλουν, με αποτέλεσμα να δημιουργείται αυτή η μυστηριακή εικόνα που προκαλεί δέος.

Η ακριβής προέλευση αυτής παράδοσης, του να αφήνουν δηλαδή οι άνθρωποι σύμβολα πίστης σε αυτό το σημείο είναι αβέβαιη. 

Υπάρχει ένας θρύλος που αναφέρει ότι στο σημείο εκείνο υπήρχε ένα μοναστήρι που μία νύχτα εξαφανίστηκε. Εκεί, ένας πατέρας που η κόρη του ήταν άρρωστη, έβαλε έναν σταυρό και η κόρη του γρήγορα ανάρρωσε.

Η φήμη του «θαυματουργού» σταυρού εξαπλώθηκε σε όλη τη Λιθουανία και η τοποθεσία κατέληξε να γίνει τόπος προσευχής.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ταξιδεύοντας στα πιο τρομακτικά μέρη του πλανήτη

Θεωρείται μάλιστα σύμβολο ειρήνης και ελευθερίας, για τη χώρα και τους ανθρώπους που χάθηκαν κατά τη διάρκεια των πολέμων.

Το 1993 ο Πάπας Ιωάννης Παύλος B' επισκέφτηκε την περιοχή, ανακηρύσσοντάς τον Λόφο με τους Σταυρούς τόπο ελπίδας, ειρήνης, αγάπης και θυσίας.

Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала