Πράσινο φως από το ΣτΕ στην επένδυση της «Ελληνικός Χρυσός»

© Φωτογραφία : SOOC/George VitsarasΣυμβούλιο της Επικρατείας
Συμβούλιο της Επικρατείας - Sputnik Ελλάδα
Η εταιρεία είχε προσφύγει στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο τον Νοέμβριο του 2017, αξιώνοντας νομική προστασία έναντι της άρνησης του υπουργείου Περιβάλλοντος να προχωρήσει στην έκδοση των «απαιτούμενων αδειών».

Το πράσινο φως στην επένδυση της «Ελληνικός Χρυσός» - θυγατρική της Eldorado Gold στην Ελλάδα - στις Σκουριές Χαλκιδικής φέρεται ότι άναψε το Συμβούλιο της Επικρατείας, κάνοντας αποδεκτές τις αιτήσεις ακύρωσης εναντίον του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η «Ελληνικός Χρυσός», όπως υπενθυμίζει το «ΣΚΑΪ», είχε προσφύγει στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο τον Νοέμβριο του 2017, αξιώνοντας νομική προστασία έναντι της άρνησης του - τότε – υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργου Σταθάκη, να προχωρήσει στην έκδοση των «απαιτούμενων αδειών».

Το ΣτΕ, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, έκανε δεκτές στο σύνολό τους τις αιτήσεις ακύρωσης, με τις σχετικές αποφάσεις να αναμένεται να καθαρογραφούν τις επόμενες ημέρες.

Τι αφορούν οι αιτήσεις της «Ελληνικός Χρυσός»:

  • παράλειψη της Διοίκησης να χορηγήσει διετή παράταση ισχύος της άδειας εγκατάστασης ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού του έργου «Μονάδας εμπλουτισμού Σκουριών»,
  • παράλειψη της Διοίκησης να χορηγήσει συμπληρωματική - τροποποιητική άδεια εγκατάστασης ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού του έργου «Μονάδας εμπλουτισμού Σκουριών» και
  • παράλειψη της Διοίκησης στη χορήγηση ετήσιας παράτασης της άδειας εγκατάστασης ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού των «Βοηθητικών Εγκαταστάσεων και Υποδομών Εξυπηρέτησης Σκουριών».

Όπως είναι φυσικό, με την απόφασή του, το ΣτΕ καλεί το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας να προχωρήσει άμεσα στην έκδοση των σχετικών αποφάσεων.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала