Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο
Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Ρώσοι ερευνητές ανακάλυψαν νέο τρόπο αποβολής φαρμάκων από τον οργανισμό

© Sputnik / Sergey GuneevΓιατροί
Γιατροί - Sputnik Ελλάδα
Βρείτε μας
Μία νέα ανακάλυψη από Ρώσους επιστήμονες δείχνει πως οι νεφροί μπορούν να επεξεργαστούν μεγαλύτερα νανοσωματίδια και έτσι να επιτευχθεί ακόμα καλύτερη αποβολη των φαρμάκων από τον ανθρώπινο οργανισμό.

Ρώσοι επιστήμονες ανακάλυψαν έναν νέο τρόπο αποβολής των νανοσωματιδίων των φαρμάκων από τον ανθρώπινο οργανισμό μέσω των νεφρών. 

Συγκεκριμένα, μέσω της μελέτης των ερευνητών του Εθνικού Πανεπιστημίου Επιστημών και Τεχνολογιών της Μόσχας, οι επιστήμονες κατέδειξαν πώς τα νανοσωματίδια που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά φαρμάκων στοχευμένα σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος, μπορούν να ακολουθήσουν μια εναλλακτική διαδρομή.

Το πώς οι νεφροί αλληλεπιδρούν με τα νανοσωματίδια εξαρτάται από πολλές παραμέτρους όπως το μέγεθος των πόρων, καθώς μπορούν να χειριστούν νανοσωματίδια μεγέθους έως 6 νανόμετρα. 

Σημειώνεται, πως τα νανοσωματίδια αποβάλλονται από τα νεφρά μέσω του ουροποιητικού συστήματος.

Από την άλλη, το ήπαρ μπορεί να χειριστεί μεγαλύτερα νανοσωματίδια, δηλαδή μεγέθους έως και 200 νανόμετρα.

Στα ευρήματά των επιστημόνων, που δημοσιεύθηκαν στο «Journal of Controlled Release» του Αυγούστου, περιγράφεται ο τρόπος με τον μπορούν τα νανοσωματίδια του οξειδίου του σιδήρου μεγέθους 140 νανομέτρων να αποβληθούν από τον οργανισμό μέσω των νεφρών.

Χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό μεθόδων όπως φασματοσκοπία ατομικής εκπομπής, μικροσκοπία φθορισμού και απεικόνιση μαγνητικού συντονισμού, παρατήρησαν την ταχεία συσσώρευση μαγνητικών νανοσωματιδίων στους νεφρούς εργαστηριακών ζώων.

Ο εκ των ερευνητών, Μαξίμ Αμπακούμοφ, ανέφερε: «Μέσα σε δύο ώρες, εντοπίστηκαν μαγνητικά νανοσωματίδια στα ούρα των ζώων μέσω ηλεκτρονικής μικροσκοπίας».

Αυτό ουσιαστικά ανατρέπει τη μέχρι πρότινος αντίληψη ότι τα νεφρά μπορούν να επεξεργαστούν νανοσωματίδια έως 6 νανόμετρα.

Σύμφωνα με την ίδια μελέτη, τα νανοσωματίδια μπορούν να μεταφερθούν απευθείας στα νεφρικά σωληνάρια χωρίς να περάσουν από τα σπειράματα, τα «φίλτρα» του ήπατος.

Οι επιστήμονες σχεδιάζουν τώρα να εξετάσουν τον καλύτερο δυνατό σχεδιασμό των μαγνητικών νανοσωματιδίων ώστε να αυξήσουν την αποτελεσματικότητα της νεφρικής απέκκρισης και να αναπτύξουν νέα και πιο αποτελεμσατικά φάρμακα.

Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала