Κόσμος - Sputnik Ελλάδα
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Κομισιόν για «προστασία του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής»: Δεν θα ληφθεί καμία γρήγορη απόφαση

© Sputnik / Alexey Vitvitsky  / Μεταφορά στο αρχείο φωτογραφίαςΚομισιόν
Κομισιόν - Sputnik Ελλάδα
Ο προκάτοχος της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, είναι μεταξύ εκείνων που εκφράζουν την αντίθεσή τους στην ονομασία του χαρτοφυλακίου για την «Προστασία του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής».

Μήνυμα ότι δεν θα ληφθεί καμία «γρήγορη» απόφαση σχετικά με ενδεχόμενες αλλαγές στη νέα Επιτροπή στέλνει η Κομισιόν, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε ο τίτλος αντιπροέδρου για την «προστασία του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής» και ο οποίος ανατέθηκε στον Έλληνα επίτροπο Μαργαρίτη Σχοινά.

Η εκπρόσωπος της Κομισιόν Μίνα Αντρέεβα παρέπεμψε στο κείμενο των πολιτικών προτεραιοτήτων της νέας Επιτροπής, το οποίο δημοσιεύθηκε τον περασμένο Ιούλιο και περιλαμβάνεται, επίσης, ο τίτλος της προστασίας του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής που αναφέρεται στη διαφορετικότητα, τον σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και την ένταξη των μεταναστών.

Η ίδια σημείωσε ότι το καινούργιο Σώμα επιτρόπων συναντήθηκε χθες για πρώτη φορά, ενώ σήμερα βρίσκεται εκτός Βρυξελλών για μία άτυπη συνάντηση ενόψει των ακροάσεων στο Ευρωκοινοβούλιο.

Όπως είπε, αυτή είναι μία καλή ευκαιρία για να συζητηθούν τα θέματα που έχουν προκύψει, η δομή της νέας Επιτροπής, τα χαρτοφυλάκια αλλά και οι προτεραιότητές της, δηλαδή η ψηφιοποίηση, το κλίμα, μία δυνατή Ευρώπη στον κόσμο.

«Σε συνέχεια της ζωντανής συζήτησης που έχει ξεκινήσει για τη νέα Επιτροπή, και η οποία δεν περιορίζεται σε έναν τίτλο, όλα τα επιχειρήματα που έχουν τεθεί πρόκειται να εξεταστούν. Δεν θα ληφθεί καμία γρήγορη απόφαση. Οι ακροάσεις στο Ευρωκοινοβούλιο είναι επίσης μία ευκαιρία να επανεξεταστούν τα διάφορα επιχειρήματα», τόνισε σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Μεταξύ εκείνων που διαφωνούν με την «Προστασία του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής» που επέλεξε ως τίτλο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είναι και ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала