Το αγόρι που δεν άφησε την ασθένειά του να το κρατήσει μακριά από το σχολείο

Ο 9χρονος Ντενίς πάσχει από μια σπάνια πάθηση, η οποία τον έχει καθηλώσει σε αναπηρικό αμαξίδιο. Ποτέ όμως δεν άφησε το πρόβλημά του αυτό, να τον κρατήσει μακριά από το σχολείο και από τους συμμαθητές του.

Ένας για όλους και όλοι για έναν! Με αυτή τη φράση ξεκινά την κάθε του μέρα ο 9χρονος Ντενίς από την πόλη Βόλογκντα της Ρωσίας.

Το αγοράκι σε ηλικία τριών ετών διεγνώσθη με νωτιαία μυϊκή ατροφία, μια σπάνια πάθηση που τον έχει καθηλώσει σε αναπηρικό αμαξίδιο. Παρόλα αυτά, ο 9χρονος μαθητής δεν επέτρεψε σε αυτή τη δυσκολία να σταθεί εμπόδιο στη ζωή του και να μην πάει σχολείο, μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας του.

«Πιστεύω πως εάν ένα παιδί δεν μπορεί να περπατήσει δεν σημαίνει πως πρέπει να κλειστεί στους τέσσερις τοίχους και να διαβάζει μόνο στο σπίτι ή μέσω του υπολογιστή. Η κοινωνικοποίηση είναι απαραίτητη και πολύ σημαντική», λέει η Όλγα Σούρινα, μητέρα του μικρού Ντενίς.

Το σχολείο έχει βοηθήσει πάρα πολύ τον Ντενίς να κοινωνικοποιηθεί και να μη στερηθεί την ευκαιρία να κάνει φίλους.

«Ο Ντενίς τα πάει πολύ καλά στο σχολείο, είναι εξαιρετικός μαθητής. Είναι σε θέση να βοηθάει τα άλλα παιδιά όταν ζητούν την βοήθειά του», λέει η δασκάλα της τάξης του.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ένα 11χρονο αγόρι κάνει πραγματικότητα το όνειρο του ανάπηρου ξαδέρφου του

Το μόνο πρόβλημα που κάνει δύσκολη την καθημερινότητά του 9χρονου Ντενίς είναι η απουσία υποδομών για άτομα με αναπηρία στο σχολείο που πηγαίνει. Δεν υπάρχουν οι αναγκαίες ράμπες στις αίθουσες και στην είσοδο του σχολείου, με αποτέλεσμα να χρειάζεται συνεχώς βοήθεια για να πάει από τη μία τάξη στην άλλη.  

Του χρόνου ο Ντενίς θα πάει στη πέμπτη τάξη και θα χρειαστεί να αλλάζει αίθουσα για τις ανάγκες του κάθε μαθήματος καθημερινά. Η οικογένεια του παιδιού δεν έχει βρει ακόμη τη λύση, αυτό όμως το πρόβλημα δεν θα επιτρέψουν να σταθεί εμπόδιο, για να μην συνεχίσει ο Ντενίς το σχολείο.

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала