Αγόρι ανέβηκε στο ψηλότερο βουνό της Ταϊβάν γιατί το υποσχέθηκε στη νεκρή μητέρα του

Ένα γενναίο παιδί ανέβηκε στην κορυφή του ψηλότερου βουνού της Ταϊβάν με το πορτραίτο της μητέρας του στα χέρια του. Ο Τζου Τζε Γκανγκ εκπλήρωσε την υπόσχεση που έδωσε στη μητέρα του πριν πεθάνει και ανέβηκαν «μαζί» το μυθικό όρος Τζέιντ.

Ο Τζου Τζε Γκανγκ ήταν τεσσάρων ετών όταν η μητέρα του του διηγήθηκε μία ιστορία για το μυθικό Όρος Τζέιντ.

Σύμφωνα με τον μύθο, το όρος αυτό, που πιστεύεται ότι είναι το βουνό Γιου-Σαν, ήταν η κατοικία της θεάς της Ζωής και της Αθανασίας, της βασίλισσας μητέρας της Δύσης.

Η ιστορία είχε συναρπάσει τόσο πολύ τον μικρό Τζου που έκανε υπόσχεση στη μητέρα του ότι οι δυο τους θα ανέβαιναν μια μέρα μαζί του βουνό.

Η μητέρα του αγοριού όμως αναγκάστηκε να κάνει μία επέμβαση στο πόδι της οπότε δεν μπορούσε πλέον να πραγματοποιήσει την ευχή του μικρού.

Ωστόσο του είπε ότι μπορεί ο ίδιος να σκαρφαλώσει το βουνό και στη θέση της να πάρει μαζί του κάποια δικά της πράγματα για να τον συντροφεύουν.

Ο Τζου της υποσχέθηκε ότι θα το κάνει. Όμως το 2018 η μητέρα του πέθανε.

Το αγόρι ποτέ δεν ξέχασε την υπόσχεσή του και αποφάσισε να την κάνει πραγματικότητα.

Με τον πατέρα του άρχισαν να προπονούνται για να κάνουν τα 21,8 χιλιόμετρα της διαδρομής μέχρι την κορυφή.

Κατά την ανάβαση, ο Τζου υπέφερε από την ασθένεια του υψόμετρου, είχε ναυτία, δύσπνοια και ζαλάδα. Όμως με τη βοήθεια του πατέρα του και αρκετές στάσεις κατάφεραν να φτάσουν στην κορυφή.

Όπως του είχε πει ο πατέρας του, «το βουνό Γιου Σαν είναι το υψηλότερο σημείο της Ταϊβάν και όταν φτάσεις στην κορυφή θα είσαι πιο κοντά στη μαμά».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το αγόρι που δεν άφησε την ασθένειά του να το κρατήσει μακριά από το σχολείο

Όταν έφθασαν, το αγόρι με τη φωτογραφία της μητέρας του στο χέρι φώναξε όλο ενθουσιασμό «Μαμά! Φθάσαμε στην κορυφή, σε έφερα στην κορυφή του Όρους Τζέιντ!»

Έτσι 591 ημέρες μετά το θάνατο της μητέρας του, ο Τζου εκπλήρωσε την υπόσχεσή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εννιάχρονο αγόρι σκαρφαλώνει στον πιο επικίνδυνο βράχο της Σκωτίας

 

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала