Δεκάχρονο αγόρι νίκησε τον καρκίνο και έγινε παγκόσμιος πρωταθλητής στο ζίου ζίτσου

Ο μικρός Ρατμίρ από το Καζακστάν είναι ένας πραγματικός πολεμιστής. Όταν ήταν 2,5 ετών διαγνώστηκε με οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία. Όμως παρά τη διάγνωση, ασχολήθηκε με τον αθλητισμό και τώρα είναι παγκόσμιος πρωταθλητής στο ζίου ζίτσου στην κατηγορία του.

Ο δεκάχρονος Ρατμίρ Ζανγκουρμπάεφ από το Καζακστάν βάζει την κίτρινη ζώνη του και ξεκινάει τη συνηθισμένη του προπόνηση στο Ζίου Ζίτσου, ώστε να επιβεβαιώσει και και πάλι τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή στους επόμενους αγώνες, στην κατηγορία του βάρους και της ηλικίας του.

Ο Ρατμίρ όμως είναι ένας πραγματικός αγωνιστής.

Πριν από λίγα χρόνια ο Ρατμίρ διαγνώστηκε με μία πολύ σοβαρή ασθένεια που απειλούσε σοβαρά τη ζωή του.

«Ήρθε σε μας σε ηλικία περίπου 2,5 ετών και με την εισαγωγή του, διαγνώστηκε με πολύ σοβαρή οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία. Έλαβε εντατική χημειοθεραπεία για 6-7 μήνες στο νοσοκομείο μας» δήλωσε ο Ζαντάρ Κιιαμπέκοβα, πρώην θεράπων ιατρός του Ρατμίρ.

Οι γονείς του παρά τη διάγνωση, οι γονείς του του επέτρεψαν να ασχοληθεί με τον αθλητισμό. Έτσι ο Ρατμίρ ξεκίνησε το Ζίου Ζίτσου και όπως φαίνεται έχει τα πάντα υπό έλεγχο.

«Πραγματοποιούμε εξετάσεις κάθε μήνα, οι εξετάσεις μου πάνε καλά και οι γιατροί λένε ότι έχω γίνει πολύ δυνατός», αναφέρει το αγόρι.

Η φυσική και πνευματική δύναμη του αγοριού είναι αξιοσημείωτη. Εκτός από τους γιατρούς, το επισημαίνει και ο προπονητής του ο οποίος δηλώνει ότι ο Ρατμίρ ξεχωρίζει από τα αγόρια της ηλικίας του όχι μόνο για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει με την υγεία του.

«Η διαφορά του με τα άλλα παιδιά είναι η επιμονή του, η σκληρή δουλειά και η θέλησή του για ζωή», επισημαίνει.

Αφού το αγόρι υποβλήθηκε σε θεραπεία για τον καρκίνο, διαγνώστηκε με ηπατίτιδα C, όπου χρειάστηκε άλλον έναν χρόνο θεραπείας.

Αλλά ούτε ο Ρατμίρ, ούτε η οικογένειά του το έβαλαν κάτω.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Το αγόρι που δεν άφησε την ασθένειά του να το κρατήσει μακριά από το σχολείο

Η ασθένεια του αγοριού βρίσκεται σε ύφεση τα τελευταία έξι χρόνια.

Η επιθυμία του για ζωή και η εσωτερική του δύναμη τον βοήθησε να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια και να επιτύχει σπουδαία κατορθώματα στον αθλητισμό.

Αυτός είναι ο δρόμος του πολεμιστή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γείτονες φέρνουν χαρά σε άρρωστο αγόρι με καθημερινές πράξεις αγάπης

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала