Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Σώτη Τριανταφύλλου: Να καταργηθούν 17η Νοεμβρίου και οι θρησκευτικές αργίες

© Φωτογραφία : Menelaos Myrillas / SOOCΗ Σώτη Τριανταφύλλου
Η Σώτη Τριανταφύλλου - Sputnik Ελλάδα
Στην άποψη για κατάργηση της αργίας της 17ης Νοεμβρίου επανήλθε σήμερα η Σώτη Τριανταφύλλου, δίνοντας επιπλέον εξηγήσεις. Υποστήριξε ότι πρέπει να καταργηθούν και οι θρησκευτικές αργίες.

Διευκρινίσεις για την άποψή της να καταργηθεί η αργία της 17ης Νοεμβρίου έδωσε σήμερα η συγγραφέας Σώτη Τριανταφύλλου.

Η κ. Τριανταφύλλου αφού παρατήρησε πως το όλο θέμα πήρε μεγαλύτερη δημοσιότητα απ’ αυτή που άξιζε, έσπευσε να εξηγήσει ότι δεν τίθεται ζήτημα παραμερισμού του ιστορικού γεγονότος.

Αντιθέτως, όπως τόνισε, καθώς συζητείται ο «καθαρισμός» των Εξαρχείων, πρέπει το Πολυτεχνείο «να αφαιρεθεί από την εξίσωση» και να αποσυμφορηθεί το κέντρο της Αθήνας από τις ομάδες που έχουν οικειοποιηθεί και εκμεταλλευτεί το Πολυτεχνείο.

«Ακριβώς επειδή το Πολυτεχνείο έχει γίνει αντικείμενο που έχει ξεφύγει από την ιστορική του ακρίβεια και την τοποθέτησή του μέσα στην πρόσφατη ιστορία μας, νομίζω πως η αργία επιβαρύνει αυτή τη "νεφέλη" για το τι συνέβη στο Πολυτεχνείο το 1973», δήλωσε η κ. Τριανταφύλλου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Συνεχίζοντας να συζητά για την επέτειο του Πολυτεχνείου, γνωστή συγγραφέας εξέφρασε την άποψη ότι η αργία και η πορεία θα πρέπει να αντικατασταθούν «από πραγματικά ιστορική ενημέρωση και όχι από επιθετικές γιορτές και με παρατράγουδα».

Ερωτηθείσα εάν πιστεύει ότι θα πρέπει να καταργηθούν και άλλες αργίες, η κ. Τριανταφύλλου είπε ότι τάσσεται υπέρ της κατάργησης των θρησκευτικών αργιών.

«Εγώ, επειδή είμαι υπέρ του κοσμικού κράτους, πιστεύω ότι θα πρέπει να καταργηθούν στο σχολείο οι θρησκευτικές αργίες», είπε η κ. Τριανταφύλλου.

Παρότι αναγνώρισε το γεγονός πως πολλοί άνθρωποι θεωρούν αυτές τις εορτές μέρος της παράδοσής μας, παρατήρησε ότι «οι θρησκευτικές γιορτές δεν έχουν κανένα αντίκτυπο μέσα στη μόρφωση των παιδιών. Είναι απλώς μια αργία, δεν πάνε σχολείο».

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала