Κόσμος - Sputnik Ελλάδα
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πόσες σφαίρες χρειάζονται για να λιώσει ένα Καλάσνικοφ; - Βίντεο

Τα όπλα Καλάσνικοφ είναι γνωστά για την αξιοπιστία και τη δύναμή τους. Αλλά ακόμη και αυτά, έχουν τα όριά τους. Οι ειδικοί ανακάλυψαν τι χρειάζεται για να τα σταματήσουν.

Τα όρια ενός Καλάσνικοφ AK-74M που έχει χρησιμοποιηθεί αρκετά δοκίμασαν μηχανικοί της εταιρείας που παράγει το όπλο, μέσα από μια συγκεκριμένη δοκιμή.

Μια από τις πιο δύσκολες ασκήσεις για πυροβόλα όπλα είναι η σειρά πυροβολισμών επί μακρόν, καθώς μερικά από τα μέρη τους ανεβάζουν ακραίες θερμοκρασίες, αν δεν τους δοθεί χρόνος να κρυώσουν.

Στις ελάχιστες απαιτήσεις του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, είναι το συγκεκριμένο όπλο να μπορεί να κάνει 180 συνεχόμενες βολές χωρίς αστοχίες.

Δεδομένης της φήμης του Καλάσνικοφ, αυτό το προαπαιτούμενο δεν αποτελεί πρόβλημα για το AK-74M.

Ειδικοί προετοίμασαν 26 γεμιστήρες με 30 σφαίρες στον καθένα και άρχισαν να πυροβολούν, σταματώντας μόνο για να αλλάξουν γεμιστήρα.

Μετά από 350 περίπου βολές, κάποια από τα εξαρτήματα του όπλου άρχισαν να λιώνουν, αλλά αυτό συνέχισε να είναι λειτουργικό.

Το σημείο καμπής ωστόσο ήρθε μετά από 587 βολές, καθώς τότε σταμάτησαν να εκτοξεύονται οι σφαίρες.

Όπως εξήγησε ο χειριστής του όπλου, τα πλαστικά μέρη, αν και έλιωσαν, δεν παραμορφώθηκαν.

Αφού κρύωσε το όπλο, παρατήρησε ότι υπήρξε ανεπανόρθωτη βλάβη μόνο στην αντισταθμιστική βαλβίδα και ότι η σφαίρα είχε μπλοκάρει.

Αν και η ζημιά ήταν σημαντική, ο ειδικός της εταιρείας επεσήμανε ότι η δοκιμή αυτή υπερβαίνει κατά πολύ τις απαιτήσεις για το συγκεκριμένο όπλο, τονίζοντας πως δεν θα αποτύχει σε κάποια μάχη.

Ο ίδιος προειδοποίησε πως δεν πρέπει κανείς να επιχειρήσει να εκτελέσει παρόμοιο πείραμα, καθώς θα μπορούσε να αποβεί επικίνδυνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Ρωσία προτείνει στην Ελλάδα συμπαραγωγή Καλάσνικοφ και δηλώνει έτοιμη για εκσυγχρονισμό των S-300

Νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο δια χειρός… «Καλάσνικοφ» – Βίντεο

Πύραυλος Topol-M χτύπησε δοκιμαστικό στόχο που βρισκόταν στην άλλη άκρη της Ρωσίας!

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала