Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Πάνω από 46.000 πρόσφυγες στην Ελλάδα μέσα σε εννέα μήνες - Νέο «καμπανάκι» ΟΗΕ για τα νησιά

© Φωτογραφία : George Vitsaras / SOOCΠροσφυγικές ροές.
Προσφυγικές ροές.  - Sputnik Ελλάδα
Συνεχίζονται οι προσφυγικές - μεταναστευτικές ροές στην Ελλάδα, όπως καταδεικνύουν και τα τελευταία στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Μετανάστες στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης - Sputnik Ελλάδα
Ελλάδα
Σφίγγει ο κλοιός του μεταναστευτικού στη Σάμο: «Ζούμε μια εισβολή, φοβόμαστε για τα χειρότερα»
Πάνω από 46.000 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν στη Ελλάδα από τις αρχές του έτους μέχρι τον Σεμπτέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι τις 30 Οκτωβρίου στην Ευρώπη συνολικά έφθασαν, μέσω της Μεσογείου, 80.800 πρόσφυγες και μετανάστες. 

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από την έκθεση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ με τίτλο «Ταξίδια απελπισίας», οι αφίξεις στο εννεάμηνο ανήλθαν σε 46.100 - οι περισσότερες μέσω θαλάσσης.

Ειδικότερα, τους τρεις τελευταίους μήνες, ήτοι τον Ιούλιο, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο οι προσφυγικές - μεταναστευτικές ροές γνώρισαν αύξηση, με περισσότερους από 9.300 να φτάνουν στη χώρα μας τον Αύγουστο και ακόμη 12.500 τον Σεπτέμβριο. 

Εν τω μεταξύ, η Ύπατη Αρμοστεία κρούει εκ νέου «καμπανάκι» για τα υπερπλήρη κέντρα υποδοχής στα ελληνικά νησιά, κάνοντας ειδική μνεία στη Σάμο και στη Λέσβο. 

Όπως τονίζει, ακόμη, οι κατάσταση στα ελληνικά νησιά παραμένει άσχημη, υπογραμμίζοντας ότι χιλιάδες άνθρωποι είναι εκτεθειμένοι σε πολλούς κινδύνους. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала