Κόσμος - Sputnik Ελλάδα
Κόσμος
Διεθνείς ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Άρθρα και αναλύσεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Brexit: «Όχι» στη νέα συμφωνία θα πει το Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας

© AP Photo / Jane BarlowΗ πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον
Η πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον - Sputnik Ελλάδα
Η εκπρόσωπος του πρωθυπουργού ανέφερε ότι ο Μπόρις Τζόνσον ήταν βέβαιος πως η απαραίτητη νομοθεσία θα εγκριθεί έγκαιρα εν όψει της 31ης Οκτωβρίου. Η κρίσιμη ψηφοφορία στο βρετανικό κοινοβούλιο θα γίνει το Σάββατο.

Το Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας (SNP) θα ψηφίσει κατά της νέας συμφωνίας για το Brexit σύμφωνα με την επικεφαλής του και Πρώτη Υπουργό της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον.

«Για τη Σκωτία, αυτή η συμφωνία θα μας βγάλει από την Ε.Ε., την ενιαία αγορά και την τελωνειακή ένωση – όλα ενάντια της θέλησής μας. Θα μας αφήσει μόνο ως μέρος του Ηνωμένου Βασιλείου, θα μας βγάλουν έξω χωρίς τη συναίνεσή μας και χωρίς λόγο για τη μελλοντική σχέση. Το SNP δεν θα ψηφίσει υπέρ αυτού» έγραψε στο Twitter η Στέρτζον.

​Η κυβέρνηση σχεδιάζει να θέσει τη συμφωνία σε ψηφοφορία το Σάββατο και τότε θα χρειαστεί να περάσει νομοθεσία για την επίσημη επικύρωσή της.

Νωρίτερα, η εκπρόσωπος του πρωθυπουργού όταν ρωτήθηκε αν ο Τζόνσον ήταν βέβαιος πως η απαραίτητη νομοθεσία θα εγκρίνονταν έγκαιρα εν όψει της 31ης Οκτωβρίου, η εκπρόσωπος δήλωσε «η κοινή γνώμη θα περίμενε αν η συμφωνία περάσει, οι βουλευτές να κάνουν ό,τι μπορούν για να την περάσουν και ναι είμαστε βέβαιοι ότι μπορούμε να το κάνουμε αυτό».

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала