Έχετε εγγραφεί με επιτυχία
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο που εστάλη στο

Επιμένει ο Τόμσεν: Να κοπούν συντάξεις και αφορολόγητο για να υπάρξει ανάπτυξη

Βρείτε μας
Στις προκλήσεις που έχει μπροστά της η Ελλάδα, ανέφερε τη σύγκλιση με τις άλλες χώρες της Ευρωζώνης στο επίπεδο της παραγωγικότητας, αλλά και τα ιδιαίτερα δυσμενή δημογραφικά στοιχεία.

Τη θέση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ότι πρέπει να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις για το συνταξιοδοτικό και για τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης, επανέλαβε ο διευθυντής του ευρωπαϊκού τομέα Πολ Τόμσεν.

Όπως υποστήριξε «Πρόκειται για προκλήσεις που πρέπει να επιλυθούν». Σε συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της συνόδου του ΔΝΤ τόνισε ότι η Ελλάδα «μπορεί να επιτύχει» τους φιλόδοξους αναπτυξιακούς στόχους που έχει θέσει, αν παραμείνει προσηλωμένη στη πορεία των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Εκτίμησε ότι το πρόγραμμα έχει δώσει στην Ελλάδα «ένα χώρο να αναπνεύσει και ένα σημαντικό μέτρο μακροοικονομικής και χρηματοπιστωτικής σταθερότητας που μαζί με μια πολύ ευνοϊκή αναδιάρθρωση του χρέους σημαίνει ότι η Ελλάδα έχει τον χώρο που χρειάζεται για να αρχίσει σταδιακά να κάνει αυτές τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται για την επίτευξη μακροπρόθεσμης ανάπτυξης».

Στις προκλήσεις που έχει μπροστά της η Ελλάδα, ανέφερε τη σύγκλιση με τις άλλες χώρες της Ευρωζώνης στο επίπεδο της παραγωγικότητας, αλλά και τα ιδιαίτερα δυσμενή δημογραφικά στοιχεία.

Αυτός όπως εξήγησε είναι και ο λόγος που οι εκτιμήσεις του Ταμείου για την μακροπρόθεσμή ανάπτυξη είναι σε χαμηλά επίπεδα.

Υπό αυτό το πρίσμα, τόνισε ότι το πρόγραμμα των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων ολοκληρώθηκε μόνο εν μέρει κατά την περίοδο του προγράμματος και υποστήριξε πως υπάρχει ένα πλαίσιο «ευρύτερων μεταρρυθμίσεων» που εξακολουθούν να παραμένουν μια πρόκληση για τη χώρα.

«Νομίζω ότι η νέα κυβέρνηση ξεκίνησε να κάνει μερικά από αυτά. Μερικά από τα σχέδια, για παράδειγμα σχετικά με τις ιδιωτικοποιήσεις, νομίζω ότι είναι καλά», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με το σχέδιο «Ηρακλής» για τα κόκκινα δάνεια σημείωσε ότι δεν γνωρίζει ακόμα τις λεπτομέρειες και πρόσθεσε ότι η ανάπτυξη ενός τέτοιου σχεδίου συνιστά μια μεγάλη πρόκληση για τη χώρα μας.

Ροή ειδήσεων
0
Πρόσφατα πρώταΠαλαιότερα πρώτα
loader
Live
Заголовок открываемого материала
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала