Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

28η Οκτωβρίου: Η αμοιβή για όσους εργαστούν

CC0 / / Εργαζόμενοι - εργοδότες
Εργαζόμενοι - εργοδότες - Sputnik Ελλάδα
Η 28η Οκτωβρίου είναι αργία και επομένως, οι εργαζόμενοι δεν χρειάζεται να προσέλθουν στους χώρους εργασίας τους. Τι ισχύει για όσους κληθούν να εργαστούν.

Διευκρινίσεις για τον τρόπο πληρωμής της αργίας της 28ης Οκτωβρίου δίνει στη δημοσιότητα η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εορτή της 28ης Οκτωβρίου περιλαμβάνεται στις αργίες, οι οποίες έχουν χαρακτηρισθεί ως προαιρετικές, εκτός αν έχει χαρακτηριστεί αργία από διάταξη Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, Κανονισμού Εργασίας (σ.σ. της επιχείρησης) ή από επιχειρησιακή συνήθεια και έθιμο.

Έτσι, κατά τη συγκεκριμένη ημέρα, ισχύουν ευνοϊκότεροι όροι ως προς την προσαύξηση της αμοιβής για την εργασία που παρέχεται.

Συγκεκριμένα:

  • Δεν επιβάλεται μείωση μισθού για όσους δεν εργαστούν
  • Δικαιούνται επιπλέον ημερομίσθιο, όσο κληθούν να εργαστούν

Την ίδια ώρα, αν μία επιχείρηση λειτουργήσει κατ’ εξαίρεση, τότε για πλήρη απασχόληση, οι υπάλληλοι δικαιούνται προσαύξηση μισθού κατά 1/25.

Από την πλευρά τους, οι αμειβόμενοι με ημερομίσθιο δικαιούνται ένα ακόμα ημερομίσθιο, επί του ωρομισθίου των οποίων θα υπολογισθεί και η προσαύξηση κατά 75% για την εργασία σε ημέρες αργίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τι θα πληρώσουμε για τα φετινά τέλη κυκλοφορίας – Τα πρόστιμα και οι προθεσμίες

Πρωτιά της Ελλάδας σε χρέος στην Ευρώπη το 2018

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала