Η ελληνική σημαία - Sputnik Ελλάδα
Ελλάδα
Η επικαιρότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη ή την επαρχία. Γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.

Φραγκούλης Φράγκος για Συμφωνία των Πρεσπών: Το erga omnes δεν υφίσταται πλέον

© Φωτογραφία : Menelaos Myrillas / SOOCΟ Φραγκούλης Φράγκος
Ο Φραγκούλης Φράγκος - Sputnik Ελλάδα
Για τη Συμφωνία των Πρεσπών και τις εξελίξεις στα Σκόπια μετά το «μπλόκο» στην είσοδο στην ΕΕ μίλησε ο Φραγκούλης Φράγκος, ενώ αναφέρθηκε και στην Τουρκία.

Στην εκτίμηση ότι δεν υφίσταται πλέον το «erga omnes» στη Συμφωνία των Πρεσπών προχώρησε ο Φραγκούλης Φράγκος.

Ο πρώην υπηρεσιακός υπουργός Εθνικής Άμυνας και επίτιμος αρχηγός του ΓΕΣ, εξήγησε ότι το «erga omnes» δεν υφίσταται καθώς δεν άνοιξαν τα κεφάλαια της ενταξιακής πορείας των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Δεν υφίσταται πλέον το erga omnes, αφού δεν άνοιξαν τα κεφάλαια της ενταξιακής πορείας των Σκοπίων, με αποτέλεσμα στα εσωτερικά τους έγγραφα να μην αναφέρεται η σύνθετη ονομασία», δήλωσε ο Φραγκούλης Φράγκος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Υπενθυμίζεται ότι το «erga omnes» σημαίνει «έναντι όλων» και αναφέρεται στην υποχρέωση των Σκοπίων απέναντι σε όλα τα υπόλοιπα κράτη.

Αναφερθείς στις εξελίξεις στα Σκόπια και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών μετά το «μπλόκο» στην είσοδο στην ΕΕ, ο κ. Φράγκος υποστήριξε ότι ήταν σωστή η κίνηση για εκλογές, αλλά στις 12 Απριλίου

«Σωστά έπραξε η ηγεσία των Σκοπιανών περιμένοντας κι άλλα (Ευρωπαϊκά) Συμβούλια ώστε να πιέσουν την ΕΕ για να αρχίσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις», δήλωσε.

«Η Τουρκία έχει το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού»

Μιλώντας για την Τουρκία και τις προκλήσεις του τελευταίου διαστήματος, ο Φραγκούλης Φράγκος δήλωσε ότι η Άγκυρα έχει το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού και γι’ αυτό απαιτείται ένας αποτελεσματικός χειρισμός.

Υπενθύμισε την περίπτωση της κρίσης των Ιμίων, σημειώνοντας ότι δεν στήθηκε τυχαία, καθώς η Τουρκία προειδοποίει πριν κάνει κάτι.

Το ίδιο συμβαίνει, εκτίμησε, με την περίπτωση των προσφύγων που ο Ερντογάν έχει απειλήσει ότι θα αφήσει να φτάσουν στην Ευρώπη.

 

 

 

 

Ροή ειδήσεων
0
Για τη συμμετοχή στη συνομιλία,
συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
loader
Συνομιλίες
Заголовок открываемого материала